Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 september 2002


Politie vindt na inbraak hennepkwekerij Hillegom
De politie heeft dinsdag 17 september in een woning aan de Catswende een kleine hennepkwekerij aangetroffen op de zolder. Dit gebeurde na een melding dat er was ingebroken in deze woning. De deur van het pand stond open terwijl de bewoner niet thuis was. Waarschijnlijk heeft de inbraak al op zaterdagnacht 14 september plaatsgevonden. Van de weedplanten zijn de zogenaamde toppen meegenomen. De planten en de apparatuur (drie lampen, afzuiginstallatie en koolstoffilter) zijn in beslag genomen.

Brand Hillegom
In een woning aan het Karel Doormanplein is dinsdag 17 september brand geweest. De bewoonster ontdekte de brand toen zij glasgerinkel hoorde en vanuit de hal op de begane grond zag dat er op de eerste verdieping rookontwikkeling was. Haar man die op dat moment thuis kwam waarschuwde een buurman. De buurman heeft eerst met een brandblusser, later met een tuinslang, geprobeerd de brand te blussen. Deze pogingen moest hij staken omdat de temperatuur te hoog werd en de situatie te gevaarlijk. De brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust.

Diefstal uit bedrijf Valkenburg
In een bedrijf aan de Achterweg is in de nacht van dinsdag 17 september ingebroken. Vermoedelijk kwam men het pand binnen via een toegangspoort. Vervolgens werd een deur van een kantoor ontwricht. Er werden een aantal laptops weggenomen.

Kop-staart aanrijding Voorschoten
Bij een kop-staart aanrijding op dinsdag 17 september omstreeks 16.40 uur raakten drie automobilisten betrokken. De automobilisten reden over de Leidseweg komende uit de richting van Symponiepad. Door de noodzaak van het verkeer remden een 36-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn en een 55-jarige automobiliste uit Katwijk. Een 32-jarige Voorschotenaar die daar weer achter reed kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen. Een kop-staart aanrijding was het gevolg. De Katwijkse is voor controle vanwege nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De overige betrokkenen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Auto in de brand Voorschoten
Tussen dinsdag 17 22.00 uur en woensdag 18 september 02.50 uur is een auto die geparkeerd stond op de Koperwieklaan grotendeels uitgebrand. Een voertuig die daarnaast stond liep ook schade op. De brandweer die ter plaatse moest komen om de branden te blussen kon de schade van dit voertuig beperken tot een voorwiel. Het andere voertuig is vermoedelijk total loss. De politie vermoedt brandstichting.

Babbeltruc Leiden
Een 84-jarige Leidse is maandag 16 september een geldbedrag kwijtgeraakt aan een babbeltruc. Een onbekende vrouw belde bij haar aan met de vraag of ze stroopwafels wilde kopen. Hierbij gaf de Leidse briefgeld in de veronderstelling wisselgeld terug te krijgen. De onbekende vrouw liet een pakje stroopwafels achter, maar ging er met het geld vandoor. De vrouw met de stroopwafels is ongeveer 60 á 65 jaar oud, heeft een dik postuur en donkerblond tot middelbruin halflang haar.

Inbraak bij tankstation Alphen aan den Rijn
Bij een tankstation aan de Zegerbaan is in de nacht van woensdag 18 september ingebroken. Men kwam de winkel binnen door het slot van de deur van het tijdelijk onderkomen te forceren. Er werden sigaretten en vermoedelijk telefoonkaarten weggenomen.

Verdachten autodiefstal aangehouden Nieuwkoop
De politie heeft in de nacht van dinsdag 17 september twee verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van een auto aan de Gerberastraat. Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij het voertuig. Ter plaatse zag de politie het voertuig met twee personen er met hoge snelheid vandoor gaan in de richting van Alphen. De politie zette de achtervolging in. Op de Dorpsstraat hadden de verdachten het voertuig niet onder controle en vloog het voertuig door de lucht waarna het op zijn kant tot stilstand kwam. Een verdachte ging ervandoor en verstopte zich in de bossages. De andere verdachte bleef in het voertuig. De politie wist beide verdachten, een 23-jarige Ter Aarder en een 24-jarige Alphenaar, aan te houden. De Ter Aarder verzette zich tegen de aanhouding.

Verkeersongeval Ter Aar
Bij een ongeval op dinsdag 17 september omstreeks 06.40 uur raakten een 17-jarige scooterrijder uit Leimuiden en een 31-jarige automobilist uit Ter Aar betrokken. De automobilist reed over de Westkanaalweg komende uit de richting van Nieuwveen. Bij de kruising met de Bloemenstraat sloeg hij rechtsaf. Bij het afslaan zag hij vermoedelijk de achteropkomende scooterrijder die rechts op het fietspad en in dezelfde richting reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De scooterrijder raakte gewond aan een duim.

Diefstal van bedrijfsterrein Zoeterwoude-Rijndijk
Op dinsdagavond 17 september is vanaf een bedrijfsterrein aan de Energieweg een aanhangwagen met aluminiumprofielen gestolen. De inbrekers hebben het slot van het toegangshek opengebroken. Vervolgens heeft men de profielen met behulp van de aanhangwagen weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.