Politie Twente



Persberichten Politie Twente van 18 september 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)

Midden- en Noordoost-Twente:

Rijbewijs ingevorderd in verband met
roekeloos rijgedrag
02-762619
Hengelo, A1 Noordbaan
Dinsdag 17 september omstreeks 19.30 uur
Een surveillerende politieagent reed vanuit Oldenzaal op de A1 richting Hengelo en werd door een automobilist ingehaald. Dit ging met zeer hoge snelheid. De achtervolging werd ingezet. Toen de teller 170 km per uur aangaf en de automobilist fors op de politieagent uitliep, besloot laatstgenoemde uit veiligheidsoogpunt zijn snelheid terug te brengen. Ter hoogte van de afrit Hengelo-Noord moest de automobilist sterk afremmen voor een voor hem inhalende vrachtauto waardoor de agent weer achter het voertuig kwam en de automobilist een stopteken gaf. Hieraan werd voldaan. In overleg met de officier van justitie werd het rijbewijs van verdachte, een 29-jarige man uit Bremen, ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Oproep getuigen beroving
02-072358
Tubbergen, Pastoor Vredendaalpad
Dinsdag 17 september omstreeks 15.45 uur
Een 77-jarige vrouw uit Tubbergen was op het kerkhof geweest en trof bij de uitgang een jongen op een herenfiets aan. Hij vroeg haar iets in een voor haar onbekende taal waarop zij echter niet reageerde. Zij liep richting de parkeerplaats aan de Eendracht en werd plotseling van achteren tegen de grond gedrukt en zag dat dit gedaan werd door dezelfde jongen die zij kort daarvoor bij het kerkhof had gezien. De jongen pakte haar portemonnee uit haar handen en rende vervolgens weg richting de Grotestraat.
Het signalement van de verdachte is als volgt: een jongen met donkere huidskleur (vermoedelijk negroïde), ongeveer 16 jaar oud en 170-175 meter lang, fors postuur, bol gezicht en een kaal geschoren hoofd met bovenop kort zwart krullend haar. Hij droeg donkere kleding en donkere sportschoenen.
De Politie Twente, afdeling Tubbergen, vraagt getuigen zich te melden.


Gordelcontrole
02-072297
Goor, Markelo en Hengevelde
Dinsdag 17 september
Op diverse locaties zijn gordelcontroles gehouden.

Tussen 07.30 en 08.30 uur werd op de Deldensestraat in Goor gecontroleerd; hierbij werden 11 proces-verbalen opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel.

Tussen 10.00 en 10.30 uur werd er gecontroleerd op de Prinses Beatrixstraat te Markelo; hier werden 6 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een gordel.

Tussen 11.30 en 12.30 uur werd in Hengevelde op de Bentelosestraat gecontroleerd op het dragen van een gordel; hierbij werden 7 proces-verbalen opgemaakt.


Gordelcontrole
02-072272
Glane en Oldenzaal
Dinsdag 17 september
Op de Gronausestraat in Glane werden van 09.00 tot 10.30 uur 27 automobilisten gecontroleerd op het dragen van een gordel. 4 daarvan droegen geen gordel en werden bekeurd.

Op de Griekenlandlaan in Oldenzaal werden van 10.30 tot 12.30 in totaal 132 automobilisten gecontroleerd. Hierbij werden 11 bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van een gordel.


Noordwest-Twente:


Aanrijding met letsel
02-762588
Rijssen, kruising Spoelerstraat/Nijverdalseweg
Dinsdag 17 september omstreeks 16.40 uur
Een 44-jarige automobilist uit Markelo reed op de Spoelerstraat en verleende op bovengenoemde kruising geen voorrang aan een 27-jarige bromfietser uit Rijssen, die op de Nijverdalseweg (= voorrangsweg) reed. De 27-jarige man kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanhouding autokraker
02-762600
Almelo, Ootmarsumsestraat
Dinsdag 17 september omstreeks 17.50 uur
Er kwam een melding binnen van een autokraak. Ter plekke bleek dat een 20-jarige man uit Almelo iemand betrapt had bij het kraken van zijn auto en de verdachte had vastgehouden. Van de auto was reeds een ruit vernield. Politieagenten hielden de verdachte, een 29-jarige man uit Almelo, vervolgens aan. Onder het viaduct troffen de agenten een schroevendraaier en een fiets aan. Beiden werden inbeslaggenomen. In de fietstas werd een autoradio gevonden. De verdachte verklaarde dat deze afkomstig was uit een auto die geparkeerd stond aan de Bosrand. Dit bleek inderdaad te kloppen. Een 28-jarige vrouw uit Bornerbroek deed inmiddels aangifte van inbraak in haar auto. Zij had diezelfde dag haar auto aan de Bosrand geparkeerd en via het forceren van een ruit was hieruit de betreffende autoradio weggenomen.
Ook de 20-jarige man uit Almelo deed inmiddels aangifte.
De 29-jarige verdachte werd in verzekering gesteld en opgesloten. Of de inbeslaggenomen fiets van diefstal afkomstig is, is nog niet bekend. Nader onderzoek volgt.