Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-09-2002 Persbericht district Maastricht (HP 16:15) Woensdag 18 september 2002

Valkenburg, inbraak in café:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een café gevestigd aan de Sint Gerlachstraat te Valkenburg een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot het café door een achterdeur te forceren. Het café werd doorzocht waarbij de inhoud van de geldlades van de gokkasten en de dartkasten werden geledigd. Ook werd het wisselgeld uit de kassa weggenomen alsmede een fototoestel. De eigenaar van het café heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, lastige klant aangehouden:
Een lastige bezoeker van de sporthal gelegen aan de Roserije te Maastricht is dinsdagavond 17 september 2002 omstreeks 21.30 uur door de politie aangehouden en vervolgens ingesloten aan het politiebureau. De 16 jarige inwoner van Maastricht was stomdronken en bezorgde in en rondom de sporthal voor heel wat overlast. Een ter plaatse ontboden politiepatrouille heeft de man mee naar het politiebureau genomen om te ontnuchteren. Bij zijn aanhouding was hij ook ten opzichte van de politie agressief en handtastelijk en wilde hij of kon hij niet zijn naam opgeven. Hij werd ingesloten. Na zijn ontnuchtering woensdagmorgen werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Toen was hij coöperatief en vertelde zijn naam.

Meerssen, winkeldief aangehouden:
Dinsdagavond kort na 18.00 uur heeft de politie een 36 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die in een supermarkt aan de Kuilenstraat te Meerssen een diefstal pleegde.
De politie werd naar de Eburonenstraat te Rothem ontboden omdat daar een onbekende man over de daken zou lopen. Ter plaatse aangekomen kreeg de politie te horen dat een man de supermarkt uitgevlucht was die kort daarvoor een winkeldiefstal had gepleegd. Bij een zoekactie in de omgeving werd de bedoelde man aangetroffen onder een paar struiken waar hij zich probeerde te verbergen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De aangehouden verdachte had in de supermarkt twee alcoholische drankjes ontvreemd alsmede zeven rollen afvalzakken, samen met een winkelwaarde van ruim 70 euro. Deze werden tijdens de vlucht van de verdachte door hem achtergelaten. De verdachte is aan het politiebureau in verzekering gesteld.
Het winkelbedrijf heeft aan de verdachte een winkelverbod voor de tijdsduur van een jaar opgelegd.