Ingezonden persbericht


Flexi-producten

PERSBERICHT

Contact redactie:

Erik Klute

Tel.nr. 020 658 41 30

FlexiPrint1300 biedt geïntegreerde aanpak voor document-productie

Badhoevedorp, 18 september 2002 - KN brengt met de FlexiPrint1300 een compleet product op de markt voor CRD's, reproafdelingen, reprografische bedrijven, copyshops en alle andere productieomgevingen. De FlexiPrint1300 is een zwart-wit printer-copier van Minolta, waaraan KN zelf software-intelligentie heeft toegevoegd. Met de FlexiPrint1300 is het volledige productieproces geautomatiseerd. Van documentinput, samenstelling en make-ready tot en met documentoutput, inclusief volledige finishing. Het systeem stuurt twee zwart-wit printer-copiers aan die gezamenlijk een afdruksnelheid bereiken van 130 pagina's per minuut. Opdrachten kunnen naar wens worden gesplitst over de beide printers. De schaalbaarheid maakt dat capaciteit naar wens is uit te breiden. De FlexiPrint1300 is nu beschikbaar.

Terugdringen handmatige verwerking

De FlexiPrint1300 dringt de handmatige verwerking van documenten tot een minimum terug, wat tijdwinst en besparing van arbeidskosten oplevert. Zo kan de gebruiker op zijn pc zelf documenten samenstellen en ze gesorteerd laten uitvoeren. Omdat vóór het printen in FlexiPrint is aan te geven welke pagina uit welke papiercassette moet komen, zijn documenten samen te stellen die uit verschillende papiersoorten zijn opgebouwd. Een voorbeeld is het direct invoegen van voorbedrukte pagina's. Bovendien is het mogelijk om per pagina of reeks van pagina's aan te geven of deze enkel- of dubbelzijdig moeten worden geprint. Optioneel kan de FlexiPrint1300 worden uitgerust met een touch-screen.

Eenvoudige paginanummering

Als een document uit verschillende brondocumenten bestaat, kost het altijd veel tijd om de paginanummering op orde te krijgen. De FlexiPrint1300 ondervangt dit. Met één druk op de knop voegt de printer-copier automatisch paginanummering toe. Zelfs als de documenten uit verschillende bronnen afkomstig zijn, zoals Word, Excel, PowerPoint, PDF of gescande pagina's. Als een extra pagina wordt ingevoegd of een pagina vervalt, hernummert de FlexiPrint1300 het volledige document automatisch.

Scannen en finishing

De FlexiPrint1300 beschikt over een geïntegreerde, veelzijdige en productieve scanner. Deze digitaliseert papieren documenten, waarna ze kunnen worden opgeslagen of direct kunnen worden gebruikt om een document samen te stellen.

De finishing van geprinte documenten is standaard zeer uitgebreid: perforeren, op verschillende posities nieten, V-vouw en Z-vouw.

Digitaal

Omdat de FlexiPrint1300 documenten digitaal verwerkt, beschikt het systeem over een aantal interessante mogelijkheden, zoals het verwijderen van tekstdelen, het toevoegen van logo's, het automatisch genereren van een inhoudsopgave, het automatisch per e-mail verzenden van een document en het automatisch meeprinten van barcodes. Ook kan de printer-copier voor elke opdracht berekenen hoeveel en welke kosten er zijn gemaakt en voor welk bedrag de opdracht kan worden doorbelast.

Van een binnen de FlexiPrint1300 samengesteld document wordt de gehele documentopbouw in het document bewaard. Inclusief alle instellingen voor onder meer papiergebruik, finishing, geplaatste voetnoten, paginanummers en omschrijvingen voor de inhoudsopgave. Hierdoor is het zeer eenvoudig hetzelfde document op een later tijdstip nogmaals te printen.

FlexiConcept

Iedere onderneming loopt wel eens tegen problemen op het gebied van documentverwerking aan die hard- en/of software met zich meebrengen. Het FlexiConcept van KN speelt hierop in met verschillende producten die aansluiten bij specifieke problemen. Producten die gebruikersvriendelijk, snel inzetbaar en prijstechnisch interessant zijn. Eén van die producten is FlexiPrint. Het getal achter het product geeft aan met welke hardware het product is uitgevoerd. Zo is de FlexiPrint1300 uitgevoerd met twee Di650's, printer-copiers van Minolta, met geïntegreerde software. Hiermee kunnen 130 pagina's per minuut worden geprint. Afhankelijk van het gewenste aantal prints per minuut, kan worden gekozen voor bijvoorbeeld een FlexiPrint650 (één Di650, 65 pagina's per minuut) of een FlexiPrint2600 (vier Di650's, 260 pagina's per minuut), of zelfs nog andere varianten.

KN

Met behulp van een breed scala aan hard- en softwareproducten en aan de hand van uitgebreide analyses biedt KN organisaties een totaaloplossing voor het optimaliseren van hun informatie- en documentstromen. KN stemt de bedrijfs-processen en documentstromen op elkaar af, wat leidt tot een helder advies. Mogelijkheden, kosten en besparingen zijn direct zichtbaar.

KN werkt samen met gespecialiseerde zelfstandige Business Partners en heeft tevens een eigen verkooporganisatie, die landelijk opereert. De serviceorganisatie, bestaande uit 120 technische specialisten, opereert eveneens landelijk. De totale KN-organisatie telt meer dan 340 medewerkers.