ANKO

Misbruik euro-introductie door kappers niet gebleken

In juli jl. presenteerde het economisch bureau van de ING het rapport 'De introductie van de chartale euro: prijsillusie of desillusie'. De kappersbranche werd daarin aangesproken op excessief misbruik van de euro. Naar aanleiding hiervan kondigde De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) aan een onafhankelijk onderzoek te zullen instellen naar de wijze waarop de kappersbranche is omgegaan met de invoering van de euro. Het onderzoek is uitgevoerd door het EIM op basis van CBS-gegevens.

Het EIM concludeert onder meer dat:

- 'de prijsontwikkeling in de kappersbranche voor, tijdens of na de invoering van de euro-introductie niet afwijkt van voorgaande jaren';

- 'CBS-cijfers in voldoende mate aantonen dat gemiddeld genomen in de kappersbranche geen sprake geweest kan zijn van misbruik van de euro-introductie'.

De ANKO acht op grond van de duidelijke conclusies van het EIM-rapport verder onderzoek niet noodzakelijk.

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) behartigt als ondernemersorganisatie de belangen van de circa 6.300 aangesloten kapsalons. De ANKO rekent het tot haar taak om de kwaliteit en de professionaliteit, alsmede de structurele winstgevendheid van de aangesloten kappersbedrijven zoveel mogelijk te bevorderen en de vraag naar kappersdiensten te vergroten. In Nederland staan ruim 13.500 vestigingen geregistreerd. In de branche zijn meer dan 35.000 personen werkzaam.