Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-09-2002 Persbericht bromfietser laat gewonde man achter (17.00 uur) Woensdag 18 september 2002

Heerlen, vluchtmisdrijf na verkeersongeval:
Een 68 jarige inwoner van Heerlen is woensdagmiddag 18 september 2002 omstreeks 14.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sittarderweg te Heerlen. De veroorzaker van het verkeersongeval liet het slachtoffer gewond achter en bekommerde zich niet om zijn toestand.
Het slachtoffer die op zijn bromscooter geheel aan de rechterzijde over de Sittarderweg reed werd aangereden door een hard rijdende donkerblauwe bromfiets met daarop twee personen die beiden helmen droegen. Deze bromfiets week van zijn lijn af en kwam aan de voor hem linkerzijde van de weg in aanraking met het slachtoffer. Deze kwam ten val en bleef buiten bewustzijn op de rijbaan liggen. De veroorzaker van het verkeersongeval reed na de aanrijding weg van de ongevalsplek. De bijrijder van de bromfiets keek na de aanrijding nog om maar er werd vervolgens niet gestopt.
Een ambulance heeft het slachtoffer ter plaatse eerste hulp verleend en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden meerdere breuken vastgesteld ten gevolge waarvan het slachtoffer opgenomen diende te worden. De toestand van het slachtoffer is stabiel.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie over de aanrijding kunnen verschaffen. Mogelijk kunnen zij ook informatie verstrekken over de identiteit van de bestuurder van de aanrijding die het verkeersongeval veroorzaakte. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Heerlen, telefoon 0900-8844.