Persbericht De Amersfoortse

De Amersfoortse betaalt miljoenen euro's premie terug

Amersfoort, 18 september 2002

De Amersfoortse Verzekeringen restitueert miljoenen euro's reeds ontvangen premie over de 'Pemba verzekering Premiedemping'. Als het kabinet de plannen doorzet om de Pembaboete voor bedrijven met een loonsom van minder dan 600.000 euro (gemiddeld vijfentwintig werknemers) af te schaffen, betaalt De Inkomensverzekeraar premie over 2001 en 2002 terug aan deze bedrijven. De maatregel zal door alle maatschappijen van de ASR-verzekeringsgroep worden overgenomen.

De voorgenomen kabinetsmaatregel heeft als gevolg dat er geen uitkeringen verstrekt hoeven te worden voor werknemers die in 2001 of 2002 arbeidsongeschikt zijn geraakt. Dat komt omdat de gedifferentieerde WAO-premie voor deze categorie bedrijven volgend jaar op een uniform percentage wordt gesteld. Daarom geeft De Inkomensverzekeraar premie terug aan de werkgever.

De Amersfoortse wacht de definitieve besluitvorming van de regering af alvorens assurantieadviseurs en verzekerden over de details van de regeling te informeren. De Amersfoortse heeft een verzekerdenbestand van meer dan 10.000 werkgevers met een Pembaverzekering. Negentig procent van de portefeuille bestaat uit bedrijven met minder dan vijfentwintig werknemers. Inmiddels worden er geen Pemba premiedempingsverzekeringen meer afgesloten voor bedrijven met een loonsom van minder dan 600.000 euro.



De Amersfoortse Verzekeringen
Drs. R.J.M. Otten
Directeur Commerciële Zaken & Marketing
Telefoon:(033) 4642418