Gemeente Emmen


---

Persbericht: Aanpak twee kruisingen, 18 september 2002

Erica en Schoonebeek krijgen rotonde
Gemeente pakt twee Verkeers Ongevallen Concentraties (VOC's) aan

Opnieuw worden in Emmen twee kruispunten waar relatief veel ongelukken gebeuren verkeersveiliger gemaakt. De beide kruispunten staan bekend als VOCs (Verkeers Ongevallen Concentraties). In Schoonebeek is dat het kruispunt Europaweg-Lauensteinlaan en in Erica het kruispunt Ericasestraat Verlengde Herendijk.

De beide kruisingen worden ook door het provinciebestuur gezien als erg onveilige kruisingen. Daarom heeft ook de provincie Drenthe subsidies beschikbaar gesteld om de verkeersveiligheid op deze plaatsen te verbeteren. Het gemeentebestuur van Emmen heeft vorig jaar al tijdens de begrotingsbehandeling voor 2002 geld ter beschikking gesteld.

Nu alle gelden beschikbaar zijn heeft het college van B&W van Emmen opdracht gegeven om op basis van de ongevallenanalyse van beide kruisingen nadere verkeerstechnische veiligheidsmaatregelen uit te werken. Opties daarin zijn onder meer de aanleg van rotondes of verkeersregelinstallaties. Verkeerskundigen hebben echter een voorkeur voor de aanleg van rotondes omdat uit onderzoek blijkt dat door een rotonde het aantal verkeersongevallen belangrijk zal dalen, meer dan bij verkeersregelinstallaties. Bovendien past een rotonde-oplossing naadloos in het concept Duurzaam Veilig waarover de gemeente een landelijk convenant heeft ondertekend. Als eerste zal dan ook de optie van een rotonde worden uitgewerkt. Gelet op noodzakelijke voorbereidingen zal de aanleg pas op zn vroegst volgend jaar beginnen.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen