Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
12 september 2002

MIES BOUWMAN OVERHANDIGT EERSTE EXEMPLAAR KINDERBOEK AAN Mr. PIETER VAN VOLLENHOVEN

OPENING VAN VITAAL.NL LITERAIR CAFÉ

Overhandiging aan Mr. Pieter van Vollenhoven
Op woensdag 18 september, om 11.00 uur, overhandigt Mies Bouwman haar eerste kinderboek aan Mr. Pieter van Vollenhoven. Uiteraard is de illustrator van Rambamboelie, Philip Hopman, daarbij ook aanwezig.

De feestelijke overhandiging vormt de opening van het vijf dagen durende vitaal.nl literair café. Dit vindt plaats op de 50+ Beurs, hal 1, stand D.116 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Mies Bouwman leest voor
Na de overhandiging zal er een interview worden gehouden met Mies Bouwman en Philip Hopman. Vervolgens leest Mies Bouwman voor en zal ze de allereerste exemplaren van de bezoekers op de beurs signeren.

Aansluitend
Aansluitend aan de opening vullen diverse andere auteurs het podium. Dat zijn onder meer Hermine Landvreugd, Karl Noten en Jeroen Teelen. Het volledige programma is te vinden in de agenda van de boekenspecial op vitaal.nl.

Dagvullend programma
Ook tijdens de overige vier dagen van de 50+ Beurs treffen de bezoekers van het vitaal.nl literair café diverse auteurs in de stand. Onder meer Aad van den Heuvel, Arthur Japin, Robert Haasnoot, Corry Brokken, Frank van Rijn, Roos Verlinden en Koos Postema zijn hier te gast. Informatie over de auteurs is te vinden op de auteurspagina van de boekenspecial.

Auteurs lezen voor uit eigen werk, geven workshops, worden geïnterviewd en signeren aansluitend hun boeken. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de bezoekers van het vitaal.nl literair café genieten van hun optredens. Veel van de auteurs hebben aangegeven te willen signeren voor de bezoekers van het literair café.

Speciaal voor dit evenement ontwikkelde vitaal.nl een digitale boekenspecial, www.vitaal.nl/boekenspecial.

Voor de pers
Pers is welkom in het literair café en/of bij de overhandiging van het eerste exemplaar aan Mr. Pieter van Vollenhoven. Voor toegang tot de Jaarbeurs en meer informatie over het literair café nemen zij contact op met Janneke Eigeman, organisator vitaal.nl literair café, tel: 030 - 666 63 33. Meer informatie over vitaal.nl is te vinden op www.vitaal.nl/pers.