Ingezonden persbericht


Leidschendam, 30 augustus 2002

TRN grootste toeristische aanbieder op 50+ Beurs & Festival Ontmoet toeristisch Nederland op het Lekker weg in eigen land - paviljoen

Toerisme Recreatie Nederland (TRN) staat dit jaar met haar Lekker weg in eigen land - paviljoen groter dan ooit op de 50+ Beurs & Festival in de Jaarbeurs in Utrecht. Op ruim 1100 m² bieden 44 participanten woensdag 18 t/m zondag 22 september de bezoeker een breed scala aan activiteiten: fietsvakanties, diverse arrangementen, een bezoek aan een attractiepark, museum of stad. Daarnaast profiteert de bezoeker van aantrekkelijke aanbiedingen en beursacties. Dagelijks worden er verschillende prijzen verloot.

Lekker weg-activiteiten
In 2003 vinden er tal van evenementen in Nederland plaats. Eén van de nieuwe evenementen in 2003 is LAGA 2003. Duitsers kennen het evenement al jaren onder de naam Landesgartenschau. Losser en Gronau maken van deze traditionele Landesgartenschau een ongekend boeiende, grensoverschrijdende gebeurtenis: LAGA 2003. Van 12 april t/m 19 oktober kunnen bezoekers genieten van tal van activiteiten binnen de centrale thema's: natuur, cultuur en kunst, bloemen, recreatie, geschiedenis en kinderen. De evenementenagenda van www.laga2003.nl houdt iedereen op de hoogte. Altijd al een Hole in one willen slaan? Gedurende de beursdagen kunnen de bezoekers van het Lekker weg in eigen land - paviljoen deelnemen aan de golfcompetitie en kans maken op diverse prijzen die beschikbaar worden gesteld door allerlei participanten. Te denken valt aan arrangementen van onder andere Aparthotel Delden, Golden Tulip hotels, Best Western Hotels of bijvoorbeeld een dinnercruise voor 2 personen verzorgd door Rederij Lovers BV. Verspreid door Nederland staan karakteristieke en cultuurhistorisch waardevolle panden. Veel van deze panden zijn omgebouwd tot verblijfsaccommodaties. Een aantal van deze unieke 'logeerkamers' is aangesloten bij Neerlands Goed. Binnen Neerlands Goed kan gekozen worden uit vier formules: Logeren in de Herberg, Logeren op Stand, Logeren in de Boerenkamer en Logeren in Stijl. Van schaapskooi tot kasteel, van stadsherberg tot pronkkamer; Neerlands Goed biedt een bijzondere ervaring. Surf voor meer informatie naar www.neerlandsgoed.nl Speciaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur hebben de Hanzesteden (Doesburg, Zutphen, Deventer, hattem, Zwolle, Kampen en Hasselt) een vakantiereisgids 'Onthaasten in de Hanzesteden' samengesteld. Deze vakantiegids biedt een bundeling van al datgene dat deze voormalige handelssteden te bieden hebben op historisch, cultureel en culinair gebied.

Beursacties
Gedurende de beursdagen kunnen de bezoekers van het Lekker weg in eigen land - paviljoen genieten van een gezichtsbehandeling, verzorgd door Scanic Hotel Sanadome uit Nijmegen. Recreatie Centra Nederland (RCN) verloot elke beursdag een bungalowweekend voor één van hun recreatieparken. Alle modellen opgelet: bij de stand van het Brabants Bureau voor Toerisme wordt de bezoeker op een ludieke manier op de foto gezet met één van de Brabantse mascottes. De foto's worden op www.toerismebrabant.nl geplaatst. Degene die deze site bezoekt, zijn foto vindt en adresgegevens achterlaat maakt kans op een heerlijke vakantie in Brabant. Kortom: sla u slag in hal 1 in het Lekker weg in eigen land- paviljoen.

Openingstijden
De 50+ Beurs & Festival is van woensdag 18 t/m zondag 22 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangprijs is ¤ 12,50. Aanvullende informatie: www.holland.com, www.vvv.nl