Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten
2002-09-02: 18 september start tweede ronde vaccinatiecampagne

Tussen woensdag 18 september en woensdag 2 oktober 2002 krijgen kinderen uit Den Haag van 6 t/m 14 jaar een inenting tegen meningokokken C. Het gaat om ongeveer 45000 kinderen. De oproep voor de gratis inenting wordt deze week naar het huisadres gestuurd. De oproep geldt op de inentingsdag ook als gratis vervoersbewijs op alle trams en bussen van de HTM binnen de stadsgrenzen.

Drie locaties in de stad zijn als prikruimte ingericht: de businesslounge van ADO Den Haag in het Zuiderpark, sporthal GDA aan de Madesteinweg in Loosduinen en sporthal Overbosch aan de Vlaskamp in Mariahoeve. In de persoonlijke oproep staat wanneer, waar en hoe laat de prik wordt gegeven. Tijdens de vaccinatiedagen rijdt vanaf het eindpunt van tramlijn 2 een pendelbus naar sporthal GDA. Alle locaties zijn daarmee goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gratis vervoersbewijs is alleen geldig op de inentingsdag voor degene die ingeënt wordt plus maximaal 1 begeleider.

Voor de zomer zijn kinderen van 1 t/m 5 jaar en jongeren van 15 t/m 18 jaar opgeroepen voor een inenting. Inmiddels is ongeveer 83% van deze groep ingeënt. Voor kinderen en jongeren die niet kunnen op de dag waarop ze opgeroepen zijn, komt waarschijnlijk een inhaalmoment later in het jaar. De datum wordt nog via de media en op www.denhaag.nl bekend gemaakt.

Meer informatie over de inentingen in Den Haag is te krijgen via www.denhaag.nl of het speciale informatienummer 070-3110406.

last update: 2-9-2002 12:15:04 ;pag.: 15463; auteur: 616;cat.: