Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 12/09/2002


---

Meer samenwerking tussen VU en Zuid-Afrikaanse universiteiten De Spirit of African Management aan de Vrije Universiteit

De Vrije Universiteit richt het Ankerpunt Zuid-Afrika op, dat wetenschappelijke samenwerking tussen Zuid Afrikaanse en VU-wetenschappers en studentenmobiliteit gaat stimuleren. Als aftrap van het Ankerpunt houdt prof. dr. Lovemore Mbigi (UNISA, Pretoria) op woensdag 18 september een lezing, getiteld The Spirit of African Management. De Vrije Universiteit heeft een lange en bewogen traditie van wetenschappelijke samenwerking met verschillende universiteiten in Zuid-Afrika. De banden zijn na 1994 weer aangehaald.

Professor Mbigi is een van de meest toonaangevende sprekers over de invloed van cultuur op processen van management en organisatie in Afrika. Mbigi heeft veel spraakmakende publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. Daarnaast brengt hij de theorie in praktijk als management consultant. Verdere ontwikkeling van Afrikaans management is ook belangrijk voor processen van duurzame ontwikkeling, zoals recent besproken op de wereldtop in Johannesburg.

Het Ankerpunt Zuid-Afrika maakt deel uit van het internationaliseringbeleid van de Vrije Universiteit. Buiten diverse ankerpunten in Europa en Amerika, wordt gedacht aan ankerpunten in China en Indonesië.