Novib

Novib presenteert reddingsplan voor koffieboeren

Pers
Uitnodiging

16 september 2002

Zoân 25 miljoen kleine koffieboeren en hun gezinnen staan aan de rand van de afgrond vanwege de ingestorte prijzen voor hun producten. Ze kunnen hun kinderen niet meer naar school sturen, geen medicijnen meer kopen en ze lijden honger. Tegelijkertijd bereiken de winstpercentages van de vier multinationals die de koffiehandel domineren ongekende hoogten en verslechtert de kwaliteit van de verhandelde koffie. De wereldkoffiemarkt is, kortom, dusdanig verziekt dat ingrijpen noodzakelijk is.

Oxfam International, waarvan Novib de Nederlandse tak is, komt met een Coffee Rescue Plan. Dit reddingsplan is onderdeel van het rapport âMuggedâ dat tegelijkertijd op verschillende plaatsen ter wereld wordt gelanceerd.

In Nederland zal algemeen directeur Sylvia Borren van Novib woensdag 18 september het rapport presenteren en aanbieden aan staatssecretaris Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking. De staatssecretaris zal een korte eerste reactie geven.

Daarnaast zal Edith Cervantes van de Mexicaanse partnerorganisatie Coopcafe van de situatie in haar land toelichten. Voor Spaans-Nederlandse vertaling wordt gezorgd.

Plaats: koffie- en theewinkel van Simon Levelt in De Passage aan de Hofweg in Den Haag (tegenover het gebouw van de Tweede Kamer). Tijd: âs morgens om 9.00 uur op woensdag 18 september.

U bent van harte welkom!

Bron: Novib, 16 september 2002
Auteur: Novib