Provincie Zeeland

Rondom het Veerse Meer interactief

Vanaf 18 september kunnen Zeeuwen en niet-Zeeuwen zes weken lang via internet meepraten over de toekomst van het Veerse Meer gebied. Stuurgroepvoorzitter, gedeputeerde J.G. van Zwieten doet de aftrap met de eerste stelling over de watersport in het gebied en luidt: Het Veerse Meer te vol? Welnee! Er is genoeg ruimte voor watersporters die willen genieten van het Veerse Meer.
De website is te bereiken via: http://www.zeeland.nl/veerse_meer De tweede stelling is te zien vanaf 30 september.

De reacties op de stellingen worden geïnventariseerd en meegenomen bij het opstellen van het gebiedsplan, dat de uiteindelijke visie voor het project Rondom het Veerse Meer vormt.

In het Streekplan Zeeland is het Veerse Meer en het gebied daarom heen, aangewezen als een gebiedsgericht herstructureringsproject. De provincie Zeeland heeft het voortouw genomen bij het oprichten van een projectorganisatie met vertegenwoordigers en belanghebbenden van de betrokken overheden en maatschappelijke organisaties op het gebied van natuur, landbouw, recreatie en toerisme.

Om ook de inwoners en gebruikers in de gelegenheid te stellen hun mening te geven over de toekomst van het Veerse Meer gebied, worden op de website van het project stellingen gepresenteerd. Deze stellingen gaan over een aantal belangrijke beslispunten zoals het waterpeil, landschap en de watersport in het gebied.

16 september 2002, M. Walrave, 0118 631225, nummer 53/02.