Ingezonden persbericht

persbericht

Online veiling faillissementsboedel winstgevend
bezoekersaantal op Start-end.nl groeit gestaag

Amsterdam, 18 september 2002. Start-end.nl, een marktplaats voor de online veiling van bedrijfsactiva en doorstarts van failliete bedrijven, voorziet voor dit jaar een winst van 150.000 euro op een omzet van 2,7 miljoen euro. De inkomsten komen uit een percentage van de opbrengst. Opdrachten komen voornamelijk van curatoren. Start-end is inmiddels werkzaam voor zo'n 40 advocatenkantoren. Medio maart kwam Start-end met een eigen veilingplatform en werd de dienstverlening uitgebreid. Naast online veiling, biedt het Amsterdamse bedrijf ook taxaties, bedrijfswaarderingen en softwarewaarderingen aan. "In het begin was het moeilijk om binnen te komen bij advocatenkantoren, de gevestigde orde had een stevige plek ingenomen", aldus Maurits Koster, managing partner van Start-end. Het aantal opdrachtgevers groeit snel, nu Start-end bewezen heeft betere opbrengsten te realiseren dan de traditionele spelers. Het komende jaar wil Start-end ook opdrachten uitvoeren voor banken en bedrijven. Veel bedrijven reorganiseren en houden dus activa over. Op deze markt zal Start-end zich het komende jaar sterk richten. Het aantal online veiling bezoekers groeit inmiddels stevig, stelt Koster. Iedere maand verdubbelen het aantal bezoekers. Met kleine advertenties in de dagbladen worden veilingen aangekondigd en bezoekers naar de veiling gehaald. De online veiling richt zich op bedrijven, al kunnen ook particulieren bieden op de kavels. Het veilingsysteem is volledig geautomatiseerd. Binnen het persoonlijke "My Start-end" kunnen bezoekers al hun veilinggegevens op een centrale plek beheren. De bezoeker heeft hier een biedingenoverzicht, een facturenoverzicht en een profielinstelling.

Profiel Start-end:
Sinds 2000 biedt Start-end als eerste Nederlandse bedrijf een nieuwe dienst voor curatoren, banken en bedrijven. Start-end onderscheidt zich door het gebruik maken van nieuwe middelen zoals een online marktplaats en database gedreven verkooptechnieken. Start-end is echter meer dan alleen het verkopen van bedrijfsactiva op internet. Het biedt een compleet pakket van diensten zoals taxaties, bedrijfswaarderingen, bedrijfsverkoop, het inventariseren en veiligstellen van roerende zaken, inventarisatie van debiteuren en het maken van kosten/baten analyses.

Het management van Start-end bestaat uit drs. Hendrik Jan van Es, drs. Maurits Koster en Mr. Maurice Winkel. Bij het bedrijf werken 12 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Start-end B.V.
Postbus 94450
1090 GL Amsterdam
Tel. +31 (0)20 452 4712
Fax. +31 (0)20 423 22 10

>