NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Twintig projecten genomineerd voor vrijwilligersprijs

De twintig genomineerden voor Het Nationale Compliment 2002, dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten, zijn bekend. De drie winnende projecten zullen tijdens de uitreiking op 7 december een geldbedrag van respectievelijk 12.500, 7.500 of 5.000 euro ontvangen. Het Nationale Compliment is een initiatief van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en wordt ondersteund door de Rabobank. De prijs wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt.

Criteria
Het thema van Het Nationale Compliment is dit jaar 'Kansen in Beweging'. Het Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001 (IJV 2001) heeft voor meer erkenning, promotie, netwerken en ondersteuning van het vrijwilligerswerk gezorgd. Het Nationale Compliment gaat dit jaar naar het project dat in de ogen van de jury de winst van IJV 2001 weet vast te houden en verder uit te bouwen. Naast de raakvlakken met het thema kijkt de jury o.a. of het project een voorbeeldfunctie heeft en het idee overdraagbaar, controleerbaar en financieel haalbaar is.

Genomineerde projecten
Uit de 550 ontvangen inschrijvingen zijn er twintig projecten, die binnen het thema passen, genomineerd voor Het Nationale Compliment 2002. De landelijke jury zal binnenkort uit deze twintig projecten de drie winnaars kiezen.

Samenwerking
Net als in 2001 reikt NOV ook dit jaar in december drie Complimenten uit. Het Nationale Compliment, in samenwerking met de Rabobank, het GemeentenCompliment in samenwerking met de Commissie Vrijwilligersbeleid en het OndernemersCompliment in samenwerking met Samenleving & Bedrijf.

Uitreiking
Op 7 december 2002, de internationale vrijwilligersdag, organiseren de drie Complimenten een gezamenlijk evenement. Tijdens dit feestelijke evenement worden Het Nationale Compliment en het GemeentenCompliment uitgereikt. Het OndernemersCompliment zal worden uitgereikt op 12 december 2002 tijdens Nationale Business Marathon Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Einde bericht