KLM

02/051

Johan Cruyff Welfare Foundation krijgt KLM-steun
voor managementopleiding gehandicapte sporters
e
AMSTERDAM, 18 september 2002 - De Johan Cruyff Welfare Foundation en de KLM hebben een sponsoringcontract gesloten voor de start van een managementopleiding voor lichamelijk gehandicapte sporters aan de Johan Cruyff University in Amsterdam. Door deze overeenkomst kan de Johan Cruyff Welfare Foundation middelen aanwenden voor het werven van kandidaten voor deze sportmanagementopleiding en het inhuren van leermiddelen en overige faciliteiten bij de Johan Cruyff University. Het sponsoringcontract heeft vooralsnog een looptijd van twee jaar, met mogelijkheid tot verlenging en vertegenwoordigt een totale waarde van ¤100.000; deels uit te keren in geld en deels in tickets.

De Johan Cruyff Welfare Foundation ondersteunt projecten; gericht op sport, spel en onderwijs voor gehandicapte en minder kansrijke kinderen en jongeren. De stichting staat onder leiding van voormalig tophockeyster Carole Thate en houdt kantoor in het Olympisch stadion. De stichting betrekt alle faciliteiten voor de opleiding bij de Johan Cruyff University, die onderdeel uitmaakt van de Hogeschool Amsterdam en wordt geleid door directeur Willemijn Maas. Beide instituten zijn initiatieven van naamgever en voetballegende Johan Cruyff.

De Johan Cruyff Welfare Foundation beoogt met de nieuwe sportmanagementopleiding voor gehandicapten enerzijds de kloof tussen (top)sporters met en zonder handicap te verkleinen en anderzijds de doorstroom van gehandicapten naar managementfuncties te stimuleren. Bovendien zal de integratie van studenten met en zonder lichamelijke handicap ervoor zorgen dat sportmanagement in Nederland meer rekening zal gaan houden met de positie van gehandicapten in de sport.

De KLM steunt dit initiatief, vanuit haar beleid voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. In samenwerking met de Chronisch zieken en Gehandicaptenraad heeft KLM in de afgelopen jaren het niveau van speciale voorzieningen en service voor reizigers met een handicap sterk verbeterd.

AMS/DR/DdG

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com