Gemeente Rijswijk

LOGOZAGT.GIF (9997 bytes) Gemeenteberichten
12 september 2002


* Dinsdag 17 september 2002
Informatie-avond Nassaukade

* Herfstpop 2002

* Inspraakbijeenkomst Herinrichting buurtwinkelcentrum De Pyramide
* Markt Prinses Irenelaan verhuist medio oktober naar Bogaardplein
* Interim procedure vervoer gevaarlijke stoffen door spoortunnel Rijswijk verlengd tot eind van het jaar

* van 14 september tot en met 2 oktober 2002 Dubbel-expositie Ton Pape in Museum Rijswijk en Galerie Arti-Shock
* Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 Wegenverkeerswet 1994
* Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet
* Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet
* Wet milieubeheer

* Bekendmaking inspraak project
op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
* Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Bouwvergunningen

* Bouwaanvragen

* Verleende kapvergunningen

* Aanvraag kapvergunningen

Dinsdag 17 september 2002
Informatie-avond Nassaukade

Op 30 januari 2002 is de stop die in de Nassaukade zat ter hoogte van huisnummer 50-51 op proef verwijderd. Voordat de stop werd verwijderd, heeft er een verkeerstelling plaatsgevonden. Een aantal weken na de verwijdering van de stop is dat herhaald.
Tijdens de werkzaamheden aan de kruising Haagweg-Geestbrugweg is nogmaals geteld.
Gedurende de afgelopen periode hebben ons vele klachten bereikt over het toegenomen verkeer en het verkeersgedrag op de Nassaukade en de Geestbrugkade.
Wij willen met alle belanghebbenden de proef evalueren. Hierbij worden zowel de tellingen als alle ingekomen klachten en opmerkingen behandeld.
U wordt hiertoe uitgenodigd tot het bijwonen van een informatieavond in het oude Raadhuis, Laan hofrust 4.
De avond begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur geopend.

Herfstpop 2002

PosterHerfstpop2002a.jpg (78694 bytes) Herfstpop 2002 is de naam van het popfestival dat op zaterdag 21 september as. wordt gehouden op de voormalige sportvelden naast sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg. Dit festival is vooral bedoeld voor de jeugd tussen de 15 en 20 jaar. In samenwerking met de politie en brandweer zijn tal van maatregelen genomen om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken. Enige (geluids)hinder is echter niet te voorkomen. Daarvoor vragen wij ieders begrip.

Waarschijnlijk komen de meeste bezoekers met eigen vervoer, waarvoor van bestaande (parkeerterrein De Schilp) of tijdelijke (fietsen-/brommerstalling op het festivalterrein) voorzieningen gebruik wordt gemaakt. De HTM past de route en dienstregeling van enkele buslijnen op zaterdagavond 21 september aan. Omwonenden en andere belanghebbenden zijn schriftelijk geïnformeerd. Voor dit evenement is vergunning verleend op basis van de Algemene plaatselijke verordening voor Rijswijk 1999.
Met klachten op de avond zelf kunt u contact opnemen met politiebureau Rijswijk, tel.nr. 307 54 10.

Inspraakbijeenkomst
Herinrichting buurtwinkelcentrum De Pyramide

Over de herinrichting van het buurtwinkelcentrum De Pyramide aan de dr. H. Colijnlaan en het voorstel tot wijziging van de rijrichting in de J.H.A. Schaperlaan en de ventweg Huis te Landelaan van één- naar tweerichtingen verkeer zal maandagavond 16 september a.s. een inspraakavond gehouden worden in de Benedictuskerk, Huis te Landelaan 418. Tijdens deze bijeenkomst zal het ontwerp van de herinrichting worden toegelicht en zullen ingekomen bezwaarschriften worden behandeld. Naast het inspraakgedeelte zal er met u van gedachten worden gewisseld over het onderwerp parkeren in de Stationsbuurt. Uiteraard is er tevens gelegenheid tot het geven van reactie of het stellen van vragen. De zaal is geopend vanaf 19:30 uur, de bijeenkomst vangt aan om 20:00 uur.

Ontwikkelingen op en rond het tunneldak komen niet aan de orde tijdens deze inspraakbijeenkomst. Deze worden besproken tijdens een wijkbrede bijeenkomst in oktober, waarvoor de buurt nog wordt uitgenodigd.

Markt Prinses Irenelaan verhuist medio oktober naar Bogaardplein

De Rijswijkse markt in Steenvoorde verhuist met ingang van 24 oktober van de Prinses Irenelaan naar het Bogaardplein bij het winkelcentrum In de Bogaard.
De nieuwe markt op het Bogaardplein groeit uit tot een dagmarkt met 58 kramen. Nu bestaat de donderdagochtendmarkt in Steenvoorde nog uit 14 kramen( voor 7 standplaatshouders). De gemeente Rijswijk heeft de marktkooplieden opgeroepen zich voor de nieuwe markt in te schrijven. Op de nieuwe markt zullen tenminste 23 branches vertegenwoordigd zijn. Per branche zal de toewijzing via loting plaatsvinden. De huidige standplaatshouders aan de Prinses Irenelaan genieten een voorkeurspositie voor de nieuwe markt.

Met het gereedkomen van het Bogaardplein is er in Rijswijk een prima locatie gecreëerd om een warenmarkt te houden. Het plein voldoet aan de vereisten van een marktterrein. Zo is het plein goed bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn er voldoende parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage aanwezig. Daarnaast is er een fietsenstalling op het plein aanwezig. Ook het benodigde openbare toilet ontbreekt niet.
De officiële opening van de nieuwe markt vindt plaats op donderdag 7 november 2002. Hiervoor worden twee proefmarkten gehouden op 24 en 31 oktober. De nieuwe markt zal in het vervolg van 9.00 tot 17.00 uur worden gehouden. De huidige ochtendmarkt wordt gehouden van 9.00 tot 14.00 uur. Op de nieuwe markt is ruimte beschikbaar voor de volgende branches: baby- en kinderkleding; beenkleding(kousen en sokken); bijouterieën, sieraden en haarmode; boeken, wenskaarten en speelgoed; kamerplanten; stroopwafels; vis; schoenen en pantoffels; stofzuigeraccessoires; lingerie; poelier; reformartikelen; zuivelproducten; chocolade, drop- en suikerwaren; kleding(exclusief baby- en kinderkleding); lederwaren; reformartikelen; dierenbenodigdheden; cosmetica-, schoonmaak- en drogisterijartikelen. De zes branches van de bestaande markt komen op de nieuwe markt terug. Het gaat hierbij om: aardappelen; groente- en fruit; zuivelproducten; bloemen en planten; noten en zuidvruchten; en brood en banket.

Standwerkers
De 58 kramen zijn bestemd voor in totaal 29 standplaatshouders. Op de nieuwe markt is ruimte voor twee standwerkersplaatsen. Deze bijzondere categorie kooplieden benaderen het publiek op een geheel andere wijze dan de zogenoemde "stille kramers". Zij verhogen de levendigheid van de markt.

Belangstellende marktkooplieden kunnen zich tot 20 september a.s. schriftelijk aanmelden bij de gemeente Rijswijk. Onder de inschrijvers wordt door middel van een openbare loting per branche de standplaats(en) toegekend. De openbare loting is op 3 oktober in het gemeentehuis van Rijswijk.

Interim procedure vervoer gevaarlijke stoffen door spoortunnel Rijswijk verlengd tot eind van het jaar

De in mei van dit jaar door de gemeente Rijswijk en de spoorpartijen afgesproken interim procedure voor het vervoer van gevaarlijke stoffen door de spoortunnel van Rijswijk is met vier maanden verlengd tot 31 december 2002.
De gemeente gaat er wel vanuit dat tegen die tijd de risico-analyse voor de Rijswijkse spoortunnel zal zijn afgerond. Deze risico-analyse wordt momenteel uitgevoerd door Railned Spoorveiligheid in samenwerking met de Brandweer van Rijswijk.

Na het gereedkomen van de risico-analyse wordt duidelijk welke bouwkundige dan wel brandpreventieve voorzieningen in de spoortunnel moeten worden aangebracht om vervoer van gevaarlijke stoffen zonodig te kunnen laten plaatsvinden.
De interim procedure die nu is verlengd tot 31 december a.s. gaat er vanuit dat er geen planmatig vervoer van gevaarlijke stoffen door Rijswijk zal plaatsvinden. Uitsluitend in geval van incidenten/calamiteiten elders op het spoor is vervoer van gevaarlijke stoffen door Rijswijk mogelijk. De brandweer van Rijswijk wordt van tevoren geïnformeerd over de komst van een trein met gevaarlijke stoffen.

Van 15 september tot en met 2 oktober
Dubbel-expositie Ton Pape in Museum Rijswijk en Galerie Arti-Shock

In het Museum Rijswijk en in Galerie Arti-Shock wordt van 14 september tot en met 2 oktober 2002 een dubbel-expositie gehouden met schilderijen, aquarellen en tekeningen van Ton Pape. De officiële opening in het Museum Rijswijk wordt op zondag 15 september om 15.00 uur verricht door Haye Smith, oud-voorzitter van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio

Ton Pape werd in 1916 in Rijswijk geboren. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn oeuvre is zeer divers en is niet onder een noemer te brengen. Ton Pape schildert figuratieve én abstracte voorstellingen, hij tekent, aquarelleert, illustreert kinderboeken, ontwerpt stoffen en componeert daarnaast ook nog.

Leegte
Het figuratieve werk van Ton Pape bestaat grotendeels uit landschappen, stadsgezichten en (zelf)portretten. In zijn landschappen
-veelal gefantaseerde duingezichten en bosranden- zoekt hij de leegte. In zijn portretten beperkt hij zich tot het essentiële. Details ontbreken in het werk van Ton Pape, hij 'componeert' zijn voorstellingen met behulp van kleurvlakken.
Ook in zijn abstracte werken zijn de kleurvlakken terug te vinden. Sommige van deze werken zijn symmetrisch van opzet, andere ogenschijnlijk willekeurig van vorm, als vlammen of willekeurig groeiende planten. Wat al deze werken met elkaar gemeen hebben is het herkenbare kleurgebruik van Ton Pape: het koele blauw en groen of het gloeiende rood en oranje.
Een aanzienlijk deel van zijn oeuvre bestaat uit tekeningen en aquarellen. Ook hier overheerst het (gefantaseerde) landschap, dat wordt gekenmerkt door enkele hoog oprijzende bomen aan een glooiende bosrand of in de duinen.
Op de tentoonstelling zijn ook voorbeelden te zien van zijn stofontwerpen. De abstracte of florale motieven in heldere kleuren tegen een neutrale achtergrond kenden een groot succes in de jaren vijftig en zestig. Een aantal ontwerpen werd bekroond in Milaan en onder meer in Afrika in productie genomen.

De dubbel-tentoonstelling wordt begeleid door een nieuw boek dat simpelweg 'Ton Pape' heet. De inleiding in het boek is geschreven door John Sillevis en de vijftig afbeeldingen in kleur illustreren de veelzijdigheid van Pape's oeuvre.

Openingstijden
Het Museum Rijswijk aan de Herenstraat is geopend van dinsdag tot en met vrijdag, op zondag van 14.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Het museum is op maandag gesloten. Galerie Arti-Shock aan de Schoolstraat 26 is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur, op zaterdag van 11.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur, maandag gesloten.

Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door:

* Rijswijk Wonen, een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het oprichten van een buitenberging peuterspeelzaal op het perceel plaatselijk bekend Petronella Voutestraat 1 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie I nummer 1542.

Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan; Steenvoorde 2.
Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19.3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

* gemeente Rijswijk, Bureau W.V.G., een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het oprichten van een scooterberging op het perceel plaatselijk bekend Hoogkamerlaan 36 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie D, nummer 6278.

Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan; Steenvoorde.
Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw - en situatietekeningen liggen met ingang van 12 september 2002, veertien dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunningen & Handhaving, sectie Bouw
- & Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4, alhier. Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door

* D. Herman, een aanvraag om een vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan "Eikelenburg" is ingediend in verband met het gebruik van een pand op het perceel plaatselijk bekend Sir Winston Churchilllaan 1003, kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie I, nummer 1632.

Het gebruik is niet in overeenstemming met artikel 12 en artikel 24, lid 1, letter a, van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan; Eikelenburg.
Aangezien het hier een gebruik betreft van tijdelijke duur overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het verzoek ligt met ingang van 12 september 2002, veertien dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Bouw - en Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis), alhier. Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door

* de gemeente Rijswijk, een aanvraag om vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan "Rijswijk Zuid" is ingediend in verband met het in gebruik nemen van een stuk grond gelegen aan de Prinses Beatrixlaan, ten behoeve van een baggerdepot.

Het gebruik is niet in overeenstemming met artikel 26 van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan "Rijswijk Zuid". Aangezien het hier een gebruik betreft van tijdelijke duur overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het verzoek ligt met ingang van 12 september 2002, veertien dagen ter inzage bij de sectie Bouw - en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn /haar zienswijze omtrent de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Tevens kan gedurende deze termijn een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 wegenverkeerswet 1994

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten tot:
* het aanduiden van een gehandicapten parkeerplaats op kenteken nabij het perceel:

- Haagweg 108,

- Mgr. Bekkerslaan 361,

- Regenbooglaan 105

* het verwijderen van een gehandicapten parkeerplaats op kenteken nabij het perceel:

- J. Braakensieklaan 92

* het aanleggen en aanduiden van een laad- en losstrook aan de Prinses Beatrixlaan, ter hoogte van de Prinses Irenelaan, ten gunste van de bevoorrading van winkelcentrum In de Bogaard.

De verkeersbesluiten liggen met ingang van 12 september 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de sectie Communicatie, Kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na deze bekendmaking op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen de verkeersmaatregelen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeesters en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door L. Schotmeijer, een aanvraag is ingediend voor het uitbreiden van een woning d.m.v. een uitbouw op het perceel plaatselijk bekend Warande 9.

Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan 1e Uitwerking Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw - en situatietekeningen liggen met ingang van 12 september 2002, vier weken ter inzage bij de sectie Bouw - en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.

Gedurende deze termijn kan een ieder zijn /haar zienswijze omtrent de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Ook kan een ieder gedurende deze termijn tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat voor een aantal adressen een aanvraag is ingediend voor :
1. het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend
Rieteiland 28. (kenmerk 02.04742/DGZ-V&H en B158-02)
2. het vergroten van een woning d.m.v. een uitbreiding van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Liseiland 14 (kenmerk 02.04744/DGZ-V&H en B159-02)
3. het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend
Liseiland 12 (kenmerk 02.04743/DGZ-V&H en B160-02)
4. het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend
Rieteiland 64 (kenmerk 02.05272/DGZ-V&H en B183-02)
5. het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend
Rieteiland 1 (kenmerk 02.05349/DGZ&V&H en B188-02)
6. het plaatsen van een aantal tijdelijke units (Prins Maurits Laboratorium) op het perceel plaatselijk bekend Lange Kleiweg 137 (kenmerk 02.05200/DGZ-V&H en B179-02)

Voor de gebieden waarbinnen de aanvragen zijn gelegen gelden voorbereidingsbesluiten. Daar de bouwplannen niet in strijd zijn met de in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen en/of in overeenstemming met het betreffende geldende bestemmingsplan "1e Uitwerking Strijp" (v.w.b. no. 1 t/m 5) en "Rijswijk Zuid T.N.O. e.o." (v.w.b. no. 6) kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunningen op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 12 september 2002 vier weken ter inzage bij de sectie Bouw- en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.
Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent de aanvragen schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Vermeld hierbij het betreffende adres met het bijbehorende kenmerk.

Wet milieubeheer
Beschikking/Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij positief hebben beschikt op de aanvraag om een nieuwe vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de volgende inrichting:

* Van Gijnstraat 25, voor het veranderen van de inrichting of de werking daarvan te veranderen (het betreft een productiekeuken voor Indonesische gerechten).

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde vergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De beschikking ligt vanaf heden gedurende 6 weken (tot en met 25 oktober 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 20.00 uur.

Tegen de milieuvergunning kan vanaf heden gedurende 6 weken ( tot en met 25 oktober 2002) beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag worden ingediend. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door degene die tijdig zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking heeft ingediend dan wel kan aantonen dat hij/zij hiertoe niet redelijkerwijs in de gelegenheid is gesteld.

Ingevolge artikel 20.6, tweede lid van de Wet milieubeheer kan beroep worden ingesteld door:
a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van een besluit:
b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van een besluit; c. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van een besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
d. belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen tegen het ontwerp van een besluit te hebben ingebracht

Degene die een beroep indient, kan tevens bij de voorzitter van de afdeling Bestuurs-rechtspraak Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Inlichtingen over de ter inzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV, via telefoonnummer 070 39 59 870.

Bekendmaking inspraak project


-op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening-
Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende projecten zijn ingediend:

* Leeuwendaal: het plaatsen van een dakopbouw aan de Hoornbruglaan 26, 28, 30, 32, en 34;

* Bazuinlaan: het uitbreiden van een school met een gijmzaal en was- en kleedruimte.

Voordat de bouwplannen in het kader van artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (inclusief het verzoek om vrijstelling) ter inzage worden gelegd, krijgt u in het kader van de Algemene Inspraakverordening Rijswijk 1994 gelegenheid zich te laten informeren over deze projecten.

U kunt hiertoe de projecten inzien met ingang van 13 tot en met 26 september 2002 bij de sectie voorlichting en Public Relations, kamer 77 (op werkdagen geopend van 8.30-14.00 uur), Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk zijn zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH te Rijswijk. De op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ingekomen reacties en de resultaten hiervan worden betrokken bij de verdere besluitvorming.
Nadat de inspraakprocedure-project is afgerond wordt afhankelijk van het resultaat van de inspraak het bouwplan op grond van artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gedurende vier weken ter inzage gelegd.Deze ter-inzage-legging wordt aangekondigd in de weekkrant Groot Rijswijk.

Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door het Bureau WVG van de gemeente Rijswijk een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk oprichten van een scootermobielberging op het perceel plaatselijk bekend Willem Marisstraat 10 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie D nummer 3363.

Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan " Bebouwde Kom".
Aangezien het hier een tijdelijk bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 12 september 2002 14 dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 14.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeeentehuis).
Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het plaatsen van een mobiele unit te: Volmerlaan 8; ingediend: 26-08-2002;

* het oprichten van een scooterberging te: Hoogkamerlaan 36; ingediend: 28-08-2002;

* het terugbrengen van een kantoorruimte/berging tot garages (gevelwijziging) te: Blekerslaan 55; ingediend: 02-09-2002;

Bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 12 september 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een dakkapel en het maken van een inpandig balkon aan de Doelenstraat 79, verleend en verzonden: 5 september 2002

* het veranderen van een gevel (beplating) aan de Lange Kleiweg 86, verleend en verzonden: 5 september 2002

* het oprichten van een dakopbouw aan de Strijplaan 383, verleend en verzonden: 5 september 2002

* het herstellen van gevelmetselwerk aan de Strijplaan 441, verleend en verzonden: 5 september 2002

* het oprichten van een testfaciliteit en enkele gasopslagruimtes (prins maurits laboratorium) aan de Lange Kleiweg 137, verleend en verzonden: 5 september 2002

* het oprichten van een woning aan de Park Hoornwijck 26, verleend en verzonden: 5 september 2002

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw aan de Tulpstraat 75, verleend en verzonden: 5 september 2002
* het vergroten van een woning aan de Lindelaan 177, verleend en verzonden: 5 september 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:
Per 5 september 2002:

* Thierenskade ter hoogte van nr. 28

1 meidoorn wegens scheefgroei

* Bous de Jongpark

1 zilverlinde wegens slechte vitaliteit en kans op windworp
2 linden (kandalaberen) wegens schaduwwerking

Per 12 september 2002:

* Jacob Hamelinkpad 22

1 esdoorn wegens het opdrukken van de bestrating
* Frans Halskade 3

1 conifeer wegens schaduwwerking

* Valkruststraat 15

1 spar wegens gebrek aan vitaliteit

* Jacob Hamelinkpad 23

1 berk wegens te forse groei en schaduwwerking

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.
Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk) Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

Per 12 september 2002:

* Prins Hendriklaan 22

1 spar wegens te forse groei en schaduwwerking Aangevraagd door A. Sytsema en A. Kolonel

* Generaal Spoorlaan 2/ Burgemeester Elsenlaan in de groenstrook tegenover het stadhuis.
9 dennen en 1 ceder. De bomen maken onderdeel uit van een grote groep (totaal 44 dennen, 3 ceders en 7 eiken).Het dunnen is nodig om te voorkomen dat de eiken verder scheef groeien. Bovendien zijn een aantal dennen te dicht op elkaar geplaatst.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74.

Openingstijden stadhuis

Gemeentehuis Rijswijk
Generaal Spoorlaan 2,
Postbus 5305,
2280 HH Rijswijk.
Telefoon 070-3959911.
Fax 070-3959588.
Internetadres: http//www.rijswijk.nl
E-mailadres: Stadhuis@rijswijk.nl

Openingstijden:
Afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -14.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Team Communicatie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur. Gemeentearchief van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. De afdeling Sociale Zaken van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur.
De overige afdelingen in het stadhuis zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.30 uur.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.