Politie Amsterdam-Amstelland

Onwel na alcholholgebruik
18-9-2002. Gistermiddag om drie uur troffen politiemensen een 16-jarige jongen aan in de Piet Mondriaanstraat die op de grond lag. Hij was nauwelijks aanspreekbaar en moest af en toe braken. Het leek erop dat de jongen meer alcohol gedronken had dan goed voor hem was. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek en behandeling mocht hij met zijn ouders naar huis.


---
Verwarde man vermist
13-9-2002. Sinds woensdag 11 september is de heer Theo van der Veer vermist. De politie roept uw assistentie in.
Vier schietincidenten
16-9-2002. Bij vier afzonderlijke schietincidenten zijn dit weekend twee personen gewond geraakt. In totaal werden zeven verdachten aangehouden.
Spaarndammerdijk
Vrijdagavond net na tien uur werd er geschoten op de Spaarndammerdijk. Een 35-jarige man werd daarbij in zijn been geschoten. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. De schietpartij werd vermoedelijk voorafgegaan door een ruzie. In de omgeving van het incident werd een vuurwapen aangetroffen en er werd een 36-jarige man aangehouden. Deze verdachte bleek na onderzoek niet de schutter. Hij blijft wel vastzitten, omdat hij illegaal in Nederland verblijft. Weesperzijde
Zaterdagochtend rond tien voor drie werd er geschoten op de Weesperzijde. Er raakte niemand gewond. Aanleiding was een vechtpartij. Een 32-jarige man werd hiervoor aangehouden. De schutter is nog voortvluchtig.
Buikslotermeerplein
Zondagochtend tegen drie uur vond een vechtpartij plaats waarbij geschoten werd op het Buikslotermeerplein. De politie trof geen slachtoffer of dader(s) aan. Een 21-jarige man nam zondagmiddag vanuit een ziekenhuis, telefonisch contact op met de politie. Hij vertelde dat hij in zijn voet was geschoten. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen van dit misdrijf of naar mensen die informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen bellen met: (020) 559 21 21 Landbouwstraat
Zondagmiddag kwam er bij de politie informatie binnen dat er in een woning aan de Landbouwstraat geschoten zou zijn. Vanuit de bewuste woning waren diverse mannen weggevlucht. Drie zaten in een auto die wegreed en twee renden naast deze auto mee. Politiemensen konden vijf verdachten aanhouden. Er werden twee vuurwapens aangetroffen. Niemand raakte gewond.
Achtergelaten jongentje
2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.
Automobilist beklemd
18-9-2002. Gisteravond rond acht uur is een 49-jarige automobilist gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtauto op de kruising van de Basisweg en de Noordzeeweg. De bestuurder, die beklemd zat, is door brandweerpersoneel uit zijn auto geknipt. Hij werd naar een ziekenhuis overgebracht en kon na controle en behandeling weer naar huis.


---

Bommelder gepakt
18-9-2002. Gisteravond rond tien uur is een 39-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met een bommelding in de Arena. De man wordt ervan verdacht gebeld te hebben met de mededeling dat er een bom in het stadion lag. De melding werd gedaan net voordat de Champions Leaguewedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon van start ging. Een recherche-eenheid stelde direct een onderzoek in. Zij konden vaststellen dat de melder zich op een bepaald adres in Amsterdam ophield. Tijdens de aanhouding van de man bekende hij dat hij de valse bommelding gedaan had.


---

Gordelcontrole
18-9-2002. Gisteren werd tussen half acht en drie uur (overdag) een autogordelcontrole gehouden op diverse locaties in Amsterdam-Zuid. Het betrof hier de straten de Cornelis Krusemanstraat, het Haarlemmermeercircuit en het Museumplein. Er waren de nodige automobilisten die hun veiligheidsriem niet gebruikten. In totaal werden 156 bekeuringen uitgeschreven. De bestuurders moeten elk e. 40 (88 gulden) afrekenen voor het niet dragen van de riem.


---

Inbraakpreventie ...?
18-9-2002. Agenten werden gisteren gewaarschuwd door omwonenden van een woning in de Spaarndammerbuurt. Zij melden dat de bewoner al enige dagen in dezelfde houding in een stoel zat. De dienders stelden een onderzoek in en vreesden het ergste. De deur werd geopend en het slachtoffer werd benaderd. Groot was de verbazing van de hulpverleners toen zij ontdekten dat er een zelfgemaakte pop in de stoel zat. De bewoner dacht hiermee zijn woning afdoende tegen inbrekers beschermd te hebben.


---

Hennepplantage
18-9-2002. Gisteren ontdekte de politie in een woning in Oud-West een goed verborgen hennepplantage. In het pand werd achter een geheime deur een professioneel ingerichte installatie aangetroffen. Daarbij werden 687 hennepplanten en circa 5 kilo weed in beslag genomen. De 48-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten. Agenten kwamen de plantage op het spoor door klachten uit de buurt. De bij het onderzoek betrokken buurtregisseur herinnerde zich een eerdere ontruiming van de woning waarin zich toen een hennepplantage bevond. Aangezien alles erop wees dat de bewoner opnieuw aan het telen was, werd er bij hem aangebeld. In eerste instantie werd er niets aangetroffen. Het viel de buurtregisseur echter op dat de indeling van de woning was veranderd en dat er een stuk miste. Nadat was gebleken dat op dit adres het stroomverbruik heel erg hoog was en dat een sterk zoemend geluid stopte zodra de stroomvoorziening werd uitgeschakeld, voelden de agenten nattigheid. Ook de bewoner voelde het water aan de lippen komen en probeerde te vluchten. Hij werd aangehouden en wees de speurneuzen uiteindelijk op een geheime knop waardoor een muur van de doucheruimte openklapte. Hierachter werd een complete plantage aangetroffen.


---