Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 18-09-2002 11.00 uur Berichten van woensdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Dronken snorfietser rijdt fietster aan
ASSEN - Op het fietspad langs de Rolderhoofdweg in Assen werd dinsdagavond een 37 jr. fietster uit die plaats aangereden door een inhalende snorfietser. De vrouw kwam te vallen maar raakte niet gewond. De bestuurder van deze snorfiets, een 39 jr. man uit Assen, had gedronken. Nadat hij de gevallen vrouw had geholpen reed hij weg. Thuisgekomen meldde hij telefonisch de aanrijding bij de politie waarna hij werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,8 promille.

Over de kop
HOOGHALEN - Op de A-28 bij Hooghalen vloog dinsdagavond een auto over de kop. De 32 jr. bestuurder uit Groningen raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man verklaarde tegenover de politie dat hij onder het rijden in slaap was gevallen en in de middenberm was beland. Daar verloor hij de controle over zijn auto waarna deze over de kop sloeg

Radardetector uit auto
PATERSWOLDE - Dinsdag tussen 11.30 en 15.00 uur is op een parkeerplaats aan de Hoofdweg in Paterswolde een radardetector uit een auto gestolen. Een zijruitje werd ingeslagen

Woninginbraken
ASSEN - Dinsdag is er overdag ingebroken in twee woningen in Assen. Dit gebeurde aan de Einsteinlaan en de Kochstraat. De bewoners waren niet thuis. In de Einsteinlaan werd de voordeur van een flatwoning opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. In de Kochstraat brak men een achterdeur open. Het is nog niet bekend wat er is gestolen.

EMMEN - Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Laan van de Bork in Emmen. Hier kwam men binnen via een niet helemaal afgesloten raam op de eerste etage. Wat hier is meegenomen is ook nog niet bekend.

Brand in grasdrogerij
RUINERWOLD - Door nog onbekende oorzaak ontstond er dinsdagavond brand in de balenpers bij de grasdrogerij aan de Doctor Larijweg in Ruinerwold. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand die woedde in het gedroogde gras. Over een schadebedrag is niets bekend.

Verkeerscontroles
WESTERBORK/BEILEN - Op de Hoogeveenseweg in Westerbork en het Eursing in Beilen hield de politie dinsdagavond verkeerscontroles. Daarbij moesten 36 automobilisten een blaasproef afleggen. Geen van hen had teveel gedronken. Er werd 9 keer proces-verbaal opgemaakt voor onjuiste verlichting, geen gordel, een gladde band en een bromfiets met teveel vermogen.

HAVELTE/DIEVERBRUG - Op de Van Helomaweg in Havelte en de Rijksweg bij Dieverbrug controleerde de politie dinsdagavond uitgebreid op het rijden onder invloed. In totaal werd bij 525 automobilisten een blaastest afgenomen. Eén daarvan, een 55 jr. man uit Dwingeloo had teveel gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille. Hij kreeg direct een transactievoorstel van 190 euro.
Automobilisten die niets gedronken hadden kregen van medewerkers van 3VO een BOB-sleutelhanger.