Gemeente Amsterdam


Nieuw bezoekerscentrum Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos krijgt een nieuw bezoekerscentrum. Het college heeft ingestemd met het definitief ontwerp van het centrum, dat het Bosmuseum zal gaan vervangen. Het Bosmuseum verkeert in slechte staat en is moeilijk bereikbaar. De bouw van het nieuwe bezoekerscentrum vormt een onderdeel van de herinrichting van het entreegebied van het Bos, waarmee recentelijk is begonnen.
Het bezoekerscentrum heeft een belangrijke ontvangstfunctie voor bezoekers van het Bos en zal het logische startpunt zijn voor een bosbezoek en andere activiteiten die plaatsvinden in het Bos. Naar verwachting zal door de gunstige ligging van het nieuwe centrum - in het entreegebied - het aantal bezoekers verdubbelen ten opzichte van het Bosmuseum dat jaarlijks 80.000 bezoekers ontvangt. In het nieuwe centrum kunnen tentoonstellingen worden getoond, groepen worden ontvangen en bezoekers kunnen er met vragen terecht bij de balie. Ook zal het bezoekerscentrum ruimte bieden aan initiatieven van clubs en verenigingen in de regio die actief zijn op het gebied van natuur, milieu, recreatie en sport.
Het college heeft tevens ingestemd met het definitief ontwerp van een nieuw horecapaviljoen in het entreegebied en met het ontwerp van de uitbreiding van de botenloods aan de Bosbaan. De aanbestedingsprocedures voor de drie projecten zullen zo spoedig mogelijk worden gestart. Het college heeft kredieten beschikbaar gesteld van ¤ 3.056.500 voor de bouw en inrichting van het nieuwe bezoekerscentrum, ¤ 1.515.019 voor de bouw van het horecapaviljoen en ¤ 1.338.825 voor de uitbreiding van de botenloods.
Behandeling in de raadscommissie is op 9 oktober en in de gemeenteraad op 23 oktober.

Amsterdam, 18 september 2002 Stefan Rutte ^


-

© gemeente Amsterdam - 18-09-2002