Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Sietze de Jong 60 jaar lid Schaakclub Heereveen

Op 2 september 1942 meldde de toen 17-jarige Sietze de Jong zich bij Schaakclub Heerenveen. Hij werd lid en blééf lid. De Jong speelde vele jaren in het eerste team, werd ooit vice-veteranenkampioen van Nederland, en is nog steeds recordhouder van Schaakclub Heerenveen met maar liefst 14 clubkampioenschappen . Ook op bestuurlijk vlak bleef De Jong niet achter. Voorzitter, penningmeester, wedstrijd- en competitieleider, alle functies zijn door hem vervuld. Op 2 september 2002, precies zestig jaar na dato, werd Sietze de Jong op de ledenvergadering in het zonnetje gezet en benoemd tot erelid van Schaakclub Heerenveen.

---

Erica Sziva zegt af voor Olympiade

Een aderlating voor het Nederlandse Olympiadeteam. Erika Sziva neemt om persoonlijke redenen niet deel aan de Olympiade in Bled. Haar plaats wordt ingenomen door Désiree Hamelink.

---

Derde team ZZICT trekt zich terug

ZZICT heeft haar derde team teruggetrokken uit de landelijke klasse 3H. De Bredase vereniging zag geen kans een representatief team op de been te brengen. Er komt geen vervanging, waardoor klasse 3H dit seizoen slechts 1 degradant kent.

---

Opstelling KNSB-competitie online

De opstelling van de KNSB-competitie 2002-2003 staat online. U kunt dit Excel-bestand downloaden door via 'competitie' naar het onderdeel 'download' te surfen op deze site. Of door hier te klikken.
---