Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: eindhoven 18-09-2002
1e persbericht woensdag 18 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval
Bij een aanrijding tussen twee personenautos, woensdag om 0.05 uur, is een van de bestuurders gewond geraakt. De man, een 34-jarige Eindhovenaar, reed met zijn auto over de Boutenslaan. Bij de kruising met de Gestelsestraat reed hij door rood, en kwam in botsing met een personenauto die vanuit de Gestelsestraat de kruising opreed. In deze auto reed een 49-jarige Eindhovenaar. Door de aanrijding kwam de auto van de 49-jarige Eindhovenaar tegen twee geparkeerde autos. De 34-jarige Eindhovenaar is met onbekende verwondingen in het MMC in Eindhoven opgenomen. De 49-jarige bestuurder had gedronken. Hij blies ruim 0,6 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Eindhoven: Verdachte van beroving aangehouden
Op de Kerkstraat is dinsdag om 18.15 uur een 39-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij vorige week maandag op de Raiffeisenstraat een 28-jarige man uit Geldrop heeft beroofd van diens telefoon. Toen het slachtoffer probeerde zijn telefoon terug te krijgen, kreeg hij enkele klappen. Het signalement van de dader leidde naar zijn aanhouding. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man beroofd
Een man van 40 uit Eindhoven is dinsdagavond overvallen en beroofd op de Stuiverstraat. Twee mannen bedreigden hem rond 21.30 uur met een mes. De Eindhovenaar heeft zijn portemonnee, horloge en leren jas afgegeven. De twee verdachten zijn er daarna vandoor gegaan.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Voornestraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een rode Toyota Corolla met het kenteken GD-PP-07 gestolen.

Helmond: Fietsen weg uit schuur
Uit een schuur van een woning aan de Veluwehof zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier fietsen gestolen. De totale waarde is ongeveer 900 Euro. De dieven hebben het slot van de tuin-poort geforceerd; de schuur was niet afgesloten.

Budel/Leende: Alcoholcontroles
Dinsdagavond zijn alcoholcontroles gehouden op de Nieuwstraat in Budel en de Valkenswaardseweg in Leende. In Budel werden tussen 19.00 en 20.45 uur 78 blaastesten afgenomen. Niemand had gedronken. Op de Valkenswaardseweg in Leende werden 121 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Een automobilist, een 31-jarige man uit Heeze, blies bijna 0,6 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.

Someren: Auto gestolen
Vanaf de Somerenseweg is dinsdagavond een Opel Kadett (XK-39-NG) gestolen. Dat gebeurde tussen 21.10 en 21.50 uur. In de auto lagen onder meer een cd-speler, cds, gereedschap, identiteitspapieren en twee jassen.

Mierlo: Vrouw verdacht van brandstichting
In de Chijnsakker is woensdag om 5.40 uur een 45-jarige Mierlose vrouw aangehouden. Zij zou in haar woning aan de Chijnsakker brand hebben gesticht. In de badkamer van de woning was het brandje aangestoken. De brandweer heeft het vuur geblust.

Mierlo: Onder invloed
Op de Bijlakker is dinsdag om 23.30 uur een 57-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. De man had gedronken en blies bijna 1,15 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel/Vorselaar: Aanhoudingen na diefstal uit vrachtwagen Uit een vrachtwagen op parkeerplaats Oeienbosch langs de snelweg A67 bij Eersel zijn woensdagmorgen rond 2.30 uur computer-beeldschermen gestolen. De twee chauffeurs van de truck lagen in de cabine te slapen, en werden tijdens de diefstal wakker. Toen ze een kijkje gingen nemen, reden een personenauto en een bestelbusje weg. Er bleken 11 beeldschermen weg te zijn. Twee uur later werden in het Belgische Vorselaar drie mannen uit Eindhoven aangehouden terwijl ze ruim 100 televisies uit een vrachtwagen aan het stelen waren. De Eindhovenaren (twee van 21 jaar en één van 19 jaar) werden samen met drie andere personen betrapt tijdens het overladen van de tvs in een bestelwagen. De andere verdachten zijn er vandoor gegaan. Er wordt nog onderzocht of beide diefstallen met elkaar te maken hebben.