Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EERSTE IP CLASS OF SERVICE (COS) VOOR VIDEO OVER IP

Equant s Video voor IP VPN koppelt medewerkers op diverse locaties via kosteneffectieve videoconferenties op basis van Service Level Agreements

Amstelveen 18 september 2002 Equant (NYSE: ENT) (Euronext Parijs: EQU), koploper in IP- en datadiensten voor multinationals, introduceert vandaag Equant Video voor IP VPN. Deze dienst biedt als eerste een speciale IP Class of Service (CoS) voor kwalitatief hoogwaardige videoconferenties via dezelfde verbinding als spraak- en dataverkeer.

De speciale CoS is ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van videoapplicaties en om optimale kwaliteit te garanderen voor professionele videoconferenties. Hierbij veroorzaakt het videoverkeer geen hinder voor het andere real-time verkeer, zoals spraak of gevoelige data. Equant Video voor IP VPN wordt aangeboden met specifieke video service level agreements (SLAs) ten aanzien van ruis en verlies van data. De dienst ondersteunt applicaties voor zowel conference rooms als voor desktop IP videoconferenties. Momenteel implementeren tien multinationals de nieuwe dienst van Equant.

Marktonderzoeksbureau In-Stat/MDR voorspelt dat de wereldwijde omzet van op ISDN gebaseerde videoconferentiediensten een Compound Annual Growth Rate (CAGR) behaalt van slechts zes procent. IP videoconferentiediensten groeien met ongeveer 43.5 procent CAGR, naar $2.5 miljard in 2006.

De vraag naar audio-, video-, en webconferentiediensten zal in de komende vier jaar snel groeien. De uitdaging ligt in het ondersteunen van deze drie diensten via hetzelfde netwerk zonder dat de kwaliteit van de diensten eronder lijdt, zegt Tom Valovic, program director bij International Data Corporation. Door een speciale CoS te ontwikkelen voor Video over IP, heeft Equant bewezen deze uitdaging aan te kunnen.

Equant Video voor IP VPN is het nieuwste onderdeel van Equant s Convergence Services-portfolio, dat spraak, video en data biedt over hetzelfde IP-netwerk. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Equant IP VPN, een IP VPN-dienst op basis van MPLS. Deze dienst is beschikbaar in meer dan 140 landen en gebieden en wordt gebruikt door meer dan 550 klanten wereldwijd.

Equant heeft nu vijf serviceklassen voor Equant IP VPN, meer dan andere dienstverleners op dit terrein. Drie CoS-niveaus dekken data, één ondersteunt spraak, en de nieuwste verzorgt video. Equant Video voor IP VPN is het eerste onderdeel van een complete set van videoconferentiediensten op basis van IP die Equant later dit jaar zal introduceren voor multinationals.

Equant

Equant wordt gezien als de grootste aanbieder ter wereld van IP- en datacommunicatiediensten voor multinationals. Equant biedt deze ondernemingen een ruime keus in netwerk-, integratie- en beheerservices. Het datanetwerk van Equant verbindt alle belangrijke handelscentra in 220 landen en regio s naadloos met elkaar. In 140 landen wordt plaatselijke ondersteuning geboden.

Equant kan bogen op ruim vijftig jaar ervaring in datacommunicatie. Het bedrijf is lid van de France Télécom Group en biedt een complete set datanetwerkdiensten, die voldoen aan nagenoeg alle eisen die grote organisaties stellen aan kwaliteit, betrouwbaarheid en beheermogelijkheden.

De proforma-omzet van Equant bedroeg in 2001 meer dan $3 miljard. Equant is genoteerd aan de beurzen in New York (NYSE: ENT) en Parijs (Euronext: EQU).

Voor meer informatie zie www.equant.com.

Meer informatie voor de redactie:

Equant

Erwin Veenhuyzen

Marketing Manager

Tel.: 020 503 75 54

Potters PR

Monique Potters

Tel.: 0345 501595

GSM: 06 28 88 96 32

Voorzover dit bericht uitlatingen bevat met een toekomstgericht karakter, zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte ontwikkelingen of onvoorziene omstandigheden.