AutoRai

18-9-2002

Audi TT met zestraps tiptronic

Vanaf november is voor de Audi-sportwagens TT Coupé en - Roadster een nieuwe uitvoering leverbaar: een versie met een 6-traps automatische transmissie. Deze transmissie wordt geleverd op de 1.8T-uitvoeringen met 132 kW/180 pk-motor en voorwielaandrijving.

Dankzij de zes versnellingen onderscheidt de bijzonder compacte en lichte transmissie zich door een grote bandbreedte van de overbrengingen. Ook is de nieuwe automaat geschikt voor grote motorkoppels. Het resultaat is een indrukwekkende rijbeleving die wordt gekarakteriseerd door dynamische prestaties en hoogwaardig rijcomfort. Voor de TT Coupé geldt een acceleratie van 0-100 km/h in 8,4 seconden en een topsnelheid van 226 km/h. Het gemiddelde verbruik (volgens 1999/100 EG-norm) bedraagt 9,1 liter per 100 kilometer.

Zoals gebruikelijk bij Audi kunnen de versnellingen met tiptronic tevens sportief handmatig worden geschakeld. Dankzij de standaard in het lederen sportstuur geïntegreerde schakelfunctie is dit ook mogelijk zonder de handen van het stuur te nemen.

Het dynamische schakelprogramma DSP analyseert voortdurend de rijstijl en past de schakelpunten continu aan. Daarnaast biedt het standaard sportprogramma in de keuzehendelpositie S nog meer dynamiek doordat pas bij hogere toeren wordt opgeschakeld.

Met de nieuw ontwikkelde zestraps tiptronic speelt de Audi TT in op de wensen van sportief ingestelde bestuurders die het comfort van een automaat niet willen missen.

De basisprijs van deze TT Coupé 1.8T met 132 kW-motor bedraagt 43.540,-; de TT Roadster kost 47.600,-. De standaarduitrusting omvat naast de zestraps tiptronic-automaat onder meer een lederen sportstuur met geïntegreerde schakelfunctie.