AutoRai

18-9-2002

Nieuwe Nissan Micra maakt debuut op Autosalon van Parijs

Op de Autosalon van Parijs toont Nissan vol trots de nieuwe Micra. Met zijn revolutionaire, nieuwe vormgeving past deze Micra bij de koers van het nieuwe Nissan. Op de Nissan-stand is tevens de spectaculaire conceptauto Micra C+C te bewonderen.

Ook de vernieuwde Almera en de X-TRAIL schitteren op de toonaangevende autoshow.

De nieuwe Micra wordt door Shiro Nakamura, Nissans Senior Vice President Design, omschreven als een revolutionaire evolutie van het huidige model. De extraverte vormgeving en hoogstaande techniek maken de kleinste Nissan begerenswaardiger dan ooit.

Het uiterlijk van de nieuwkomer laat zien dat de Micra klaar is voor de toekomst. De nieuwe generatie Micra behoudt de vriendelijke uitstraling van het huidige model, maar heeft een assertief karakter. Opvallend is de ronde daklijn. Het unieke ontwerp van de auto wordt verder benadrukt door praktische en functionele kenmerken.

Gebruiksvriendelijk en luxe
De compacte buitenmaten van de nieuwe Micra verhullen de groei die het model heeft doorgemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de wielbasis met 72 millimeter verlengd. Vooral de achterpassagiers profiteren hiervan. Verder is de nieuwe Micra voorzien van een verschuifbare achterbank, zodat berijders zelf kunnen kiezen tussen extra beenruimte achterin of een nog riantere bagageruimte. Door zijn compacte buitenmaten is de nieuwe Micra gemakkelijk te parkeren en zeer gebruiksvriendelijk in stadsverkeer.

De compacte nieuwe Micra is een topklasse auto met praktische en luxueuze accessoires. Zo is het model leverbaar met een regensensor, automatische airconditioning en een unieke intelligent key om de auto te openen, af te sluiten en te starten. De auto signaleert deze toegangskaart wanneer deze zich binnen een straal van tachtig centimeter van het voertuig bevindt. De deuren kunnen dan eenvoudig worden geopend door op een kleine knop te drukken die weggewerkt is in de deurgrepen. Als de intelligent key aanwezig is in het voortuig, kan met een druk op de startknop de motor worden gestart.

Gebruiksgemak stond voorop bij het ontwerp van de Micra. Met het nieuwe chassis, de nieuwe motoren en de zeer kleine draaicirkel (minder dan negen meter) is de Micra functioneler en comfortabeler dan ooit.

Micra C+C
In Parijs is tevens de Micra C+C (Coupe + Convertible) te zien. Dit is een innovatieve conceptauto gebaseerd op de nieuwe Micra. De Micra C+C is ontworpen voor mensen die het genot van open rijden willen combineren met de veiligheid en het comfort van een automobiel met een stalen dak.

Naast de nieuwe Micra en de Micra C+C heeft Nissan nog meer nieuws. Ook de vernieuwde Almera is in Parijs te bewonderen. Dit model is zowel aan de buiten- als binnenkant verder verfijnd. Opvallend zijn de nieuw vormgegeven grille waarin het nieuwe Nissan-logo prijkt, heldere koplampen voor en een vernieuwde achterpartij. In het interieur zijn nieuwe kleuren en materialen verwerkt. Ook krijgt de vernieuwde Almera het N-Form-systeem dat eerder dit jaar debuteerde in de nieuwe Primera. Het instrumentenpaneel is voorzien van een gecentreerd display.

Het systeem bundelt audio, informatie, klimaatcontrole en begin 2003 ook navigatie. De nieuwe Almera is vanaf oktober verkrijgbaar op de Europese markt.

Ook toont Nissan de X-TRAIL. In Parijs is deze SUV voor het eerst te zien met de nieuwe 2,5-liter benzinemotor. Met deze derde motorvariant verwacht Nissan zijn voorsprong in het 4x4-segment nog verder te kunnen vergroten.