Gemeente Bolsward


BRUGGENIEUWS SEPTEMBER
De tweede ronde van de inentingscampagne tegen meningokokken C heeft voor de gemeenten Wûnseradiel, Littenseradiel en Bolsward, afgelopen maandag in sporthal De Middelzee, een prima opkomstpercentage opgeleverd van 93 %. Daarnaast was het percentage jeugdigen dat de eerste ronde had gemist, maar nu wel opdaagde, 7 %. Opgeteld bij het percentage van 85 % van die eerste ronde komt ook deze categorie uit ruim boven de 90 %. Wanneer wij uitgaan van een percentage van 1 % dat via de huisarts is ingeënt en weten dat een grote groep kinderen die afgelopen maandag niet kon komen zich vandaag alsnog in Sneek laat inenten, komen we tot de slotsom dat het totale percentage jeugdigen in de drie gemeenten zo rond de 95 % ligt. Doel van de landelijke campagne was om in ieder geval in zijn totaal uit te komen op een percentage kinderen dat is ingeënt van minimaal 90 %. De conclusie mag getrokken worden dat de opkomst in de drie gemeenten ruimschoots heeft voldaan aan die verwachtingen! De restauratie van de Gysbert Japicxbrug vordert. Nu al is het mogelijk dat voetgangers en fietsers op gezette tijden van de brug gebruik maken.
Eveneens vordert de brug in het Wiardapad. Deze is verbreed, waardoor fietsers, die niet langer van de Kloosterlaan gebruik mogen maken, elkaar gemakkelijk kunnen passeren. Nog deze week worden de werkzaamheden afgerond.
Renovatiewerkzaamheden aan de muziekkoepel in het Julianapark zijn intussen begonnen. Er komen o.m. nieuwe leien op het dak. Naar een definitieve bestemming voor de daar gehuisveste pauwen wordt nog gezocht.
Rond 1 november zullen de werkzaamheden aan de zuid- en westkant van het stadhuis worden afgerond. Voor nadere informatie daarover: zie artikel op deze pagina.
De sporthal is in de maand oktober nog beschikbaar op de volgende data: de zaterdagen 5 oktober, van 9.00-14.00 uur, 13 oktober, van 9.00-13.00 uur en 20 oktober, eveneens van 9.00-13.00 uur. De zondagen van 6, 13, 20 en 27 oktober, alle van 10.00-18.00 uur, zijn eveneens nog vrij. Reserveren alleen mogelijk voor minimaal twee aaneengesloten uren. Tel. 57 87 86.