Gemeente Stede Broec

18-9-2002
DE BIEB, DE LIFT EN DE SCOOTMOBIEL

Gemeente schaft rolstoel en scootmobiel aan voor gehandicapte bibliotheekbezoekers

Bij de bouw van de nieuwe bibliotheek is een lift aangebracht. De afmetingen daarvan voldoen aan de geldende normen in het zogenaamde Handboek voor Toegankelijkheid. De lift is dus toegankelijk voor gebruikers van een standaard-rolstoel of standaard-scootmobiel. Inmiddels is gebleken dat een kleine groep mensen scootmobiels heeft die zodanig zijn aangepast dat ze niet in de lift passen.

In de afgelopen weken hebben zich ook mensen gemeld die het rondje door de bibliotheek niet kunnen lopen en binnen dus graag gebruik zouden maken van een rolstoel of scootmobiel. Begrijpelijk; de nieuwe bibliotheek is bijna twee keer zo groot als de oude. Op grond van deze problemen hebben we de volgende oplossingen gekozen.

Bij de ingang van de bibliotheek, op de eerste verdieping, staat een rolstoel voor algemeen gebruik. U kunt zich daarmee zelf voortbewegen; bent u samen met iemand gekomen, dan kunt u zich natuurlijk ook laten duwen. Verder is er een scootmobiel besteld; die komt daar ook te staan (hij wordt uiterlijk volgende week geleverd). Bij de ingang van de bieb op de begane grond kunt u via de intercom het personeel vragen of de rolstoel of de scootmobiel beschikbaar is. Misschien is het handig om al te bellen voor u van huis gaat. Uw eigen scootmobiel of rolstoel kunt u dan in de hal beneden achterlaten. Ondanks cameratoezicht (in en voor de hal) staat die daar voor eigen risico, net als een gestalde fiets. In de bibliotheek kunt u met de rolstoel of de scootmobiel overal komen.

Om misverstanden te voorkomen: als uw eigen scootmobiel in de lift past, mag u die natuurlijk mee naar boven nemen.