Gemeente Ede

Nieuw bestemmingsplan voor Kernhem

Burgemeester en wethouders van Ede zijn begonnen met de voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor de wijk Kernhem in Ede. Voor voorzieningencluster Het Nieuwe Landgoed, waarvan de (financiële) haalbaarheid op dit moment onderzocht wordt, wordt een apart bestemmingsplan gemaakt. Het Nieuwe Landgoed ligt deels binnen de wijk Kernhem en deels binnen de wijk Veldhuizen A.

De Raad van State vernietigde in 2000 het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten voor het bestemmingsplan Kernhem. De afgelopen periode is een herziening van het streekplan voor het gebied Kernhem vastgesteld en zijn er bouwvergunningen voor woningen (met toepassing van vrijstelling als bedoeld in artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) verleend.

Dit laat echter onverlet dat er opnieuw een bestemmingsplan voor Kernhem moet worden opgesteld en in procedure gebracht. Het college gaat nu beginnen met de voorbereidingen hiervoor. Met een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Kernhem kan beter worden ingespeeld op de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van het gebied en wordt een vast toetsingskader voor vergunningen en handhaving gecreëerd. Het nieuwe bestemmingsplan omvat de vlekken A1, A2, A3 en B.

technische realisatie:
Terrazur