Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

18-09-2002
Bestemmingsplannen
Ontwerp-bestemmingsplan Binnenwei

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken hierbij bekend, dat met ingang van donderdag 19 september 2002 in het gemeentehuis, afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, voor eenieder gedurende vier weken ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan "Binnenwei".

Het ontwerp-bestemmingsplan "Binnenwei" (voorheen "'t Grieth-Zuid") beoogt het juridisch kader te scheppen waarbinnen woningbouw op de locatie "Binnenwei" te Loo mogelijk is. Het bestemmingsplan beoogt voorts een goede ruimtelijke ontwikkeling van het plangebied te waarborgen. Het plan heeft een capaciteit van ca. 35 woningen.

De stedenbouwkundige opzet is afgestemd op de vorm c.q. belijning van de Loodijk. Hierbij is rekening gehouden met de aan de dijk grenzende waterschapsstrook, die vrij van bebouwing dient te worden gehouden. Ook is als beeldbepalend planelement aan de noordzijde een retentievijver ontworpen.
Het plangebied kent een tweezijdige ontsluiting. De westelijke ontsluiting takt aan op de Eversstraat ter hoogte van 't Grieth en de oostelijke ontsluiting is geprojecteerd ter hoogte van de St. Antoniusstraat.
Groen is gesitueerd ter hoogte van de retentievijver en in het middengebied, alwaar tevens een speelterrein voor kinderen kan worden aangelegd. Daarnaast zijn als groenelement de aan de dijk grenzende waterschapsstrook gedacht en de gronden grenzende aan de oostelijke ontsluitingsweg.

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging is eenieder bevoegd schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar te maken bij de raad van de gemeente Duiven, Postbus 6 te 6920 AA Duiven.

De afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken is gevestigd in het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 te Duiven en iedere werkdag geopend van 08.30 tot 12.30 uur. Voor inzage van de stukken buiten de openingstijden of buiten de werkuren kan desgevraagd een afspraak worden gemaakt (0316-279 382).