Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

18-09-2002
Ruimte voor lokale ondernemers
Bedrijventerreinen in ontwikkeling

foto Patrick Sessink De gemeente Duiven start binnenkort met de ontwikkeling van twee bedrijventerreinen, specifiek bedoeld voor lokale ondernemers. Ondernemers die op zoek zijn naar een nieuwe vestigingsplaats en benieuwd zijn naar hun mogelijkheden op bedrijventerreinen De Nieuweling of Graafstaete, kunnen contact opnemen met onze bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink.

Bedrijventerrein De Nieuweling
Eind 2002/begin 2003 beginnen we met de uitgifte van kavels op bedrijventerrein De Nieuweling. Dit gebied grenst aan het bestaande bedrijventerrein 't Holland en wordt ongeveer 4,5 hectare groot. Het terrein wordt onderverdeeld in drie deelgebieden: woon-werk-combinaties, bedrijfspanden aan de spoorzone en de kop van het bedrijventerrein. Op De Nieuweling is plaats voor ambachtelijke (reguliere) bedrijvigheid gericht op lokale behoefte en kleinschalige, hoogwaardige bedrijvigheid en publiekgerichte instellingen.

Bedrijventerrein Graafstaete
Op de middellange termijn ontwikkelt de gemeente Duiven het bedrijventerrein Graafstaete. De milieu-effect-rapportage is inmiddels afgerond en momenteel zijn we bezig met het
voorontwerp-bestemmingsplan. Dit betekent dat naar alle waarschijnlijkheid de eerste bedrijven zich hier vanaf 2005 kunnen gaan vestigen. Het terrein ligt ingesloten tussen de Graafsingel en de Westsingel en krijgt een netto oppervlak van ongeveer 11 hectare. Het gebied is bedoeld voor bedrijven die uit de bebouwde kom van Duiven, Groessen of Loo verdwijnen dan wel uitbreidingsruimte zoeken.

Belangstellenden
In de afgelopen maanden hebben al veel (startende) ondernemers hun belangstelling kenbaar gemaakt voor vestiging op De Nieuweling. Zij staan op een lijst die de basis vormt voor de uitgifte van de kavels. Voor Graafstaete verkeren we momenteel echter nog in een oriënterende fase. Enkele gegadigden zijn bekend. We proberen nog meer zicht te krijgen op de omvang van de behoefte en gaan in kaart te brengen welke ondernemers zich zouden willen vestigen op Graafstaete. Vervolgens kan daar bij de verdere ontwikkeling van het gebied en de terreinindeling rekening mee gehouden worden.

Dus, bent u als lokale ondernemer op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats en benieuwd naar de mogelijkheden voor u op De Nieuweling of Graafstaete, neem dan contact op met onze bedrijfscontactfunctionaris, de heer Patrick Sessink, tel. 0316-279388.