Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DataDistilleries één van de snelstgroeiende IT-bedrijven in Nederland volgens Deloitte & Touche Technology Fast 50 lijst

DataDistilleries koploper in voorspellende real-time analytics dankzij toenemend aantal bedrijven dat streeft naar het vergroten van klantwinstgevendheid via bestaande communicatiekanalen

Amsterdam, 18 september 2002 DataDistilleries, marktleider op het gebied van voorspellende real-time analytische oplossingen, maakt vandaag bekend dat het is uitgeroepen tot één van de snelstgroeiende bedrijven op de Nederlandse 2002 Technology Fast 50 lijst. De lijst, samengesteld door Deloitte & Touche, is een ranglijst van de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland, gebaseerd op omzetgroei gedurende de afgelopen drie jaar.

DataDistilleries realiseerde een omzetgroei van 76,1% over de periode 1999-2001 en werd daarmee uitgeroepen tot nummer 26 op de lijst. Dit aanzienlijke groeipercentage toont aan dat een toenemend aantal bedrijven bewezen analytische oplossingen inzet om de effectiviteit van hun sales- en marketingactiviteiten te vergroten en een hogere klantwinstgevendheid te bereiken in een kort tijdsbestek. DataDistilleries klanten hebben marketingkosten gereduceerd met circa 50% en cross-selling verhoogd met 35%. De voorspellende real-time analytische software levert bedrijven tevens besparingen van miljoenen Euros op doordat ze beter in staat zijn klanten te behouden of fraude op te sporen. DataDistilleries integreert naadloos met elke bestaande klantcontact-omgeving, waardoor snelle implementatie en terugverdientijd mogelijk is.

Wij zijn er trots op dat we opnieuw door Deloitte & Touche zijn erkend voor onze prestaties de afgelopen jaren, aldus Pieter Varkevisser, CEO van DataDistilleries. Ondanks de kwakkelende economie en het falen van veel grote CRM-implementaties, kiest een groeiend aantal bedrijven voor onze analytische oplossingen. We hebben aangetoond dat de inzet van onze software in een bestaande CRM infrastructuur, meetbare bedrijfsresultaten oplevert in korte tijd. Het sterke groeipercentage is een indicatie voor de toenemende vraag naar onze voorspellende real-time analytische oplossingen.

De ranglijst is samengesteld door de Deloitte & Touche Technology, Media and Telecommunications Group. Om voor nominatie in aanmerking te komen moeten bedrijven minimaal drie jaar actief zijn, de hoofdvestiging in Europa hebben, en het merendeel van de omzet behalen met IT-oplossingen. Voor het bepalen van de vijftig snelstgroeiende bedrijven heeft Deloitte per bedrijf de omzet van de afgelopen drie jaar (1999-2001) bekeken, een percentage berekend over deze drie jaar, en de groeipercentages van de betreffende technologiebedrijven in de regio met elkaar vergeleken.

###

Over Deloitte & Touche

De Deloitte & Touche Technology, Media and Telecommunications (TMT) Group heeft diepgaande kennis van bedrijven actief op het gebied van technologie, media en telecommunicatie en de uitdagingen voor deze industrieën op het gebied van internet, software, computers, telecommunicatie en netwerken, en uitgeven. Deloitte s TMT groep biedt een wereldwijd netwerk van professionals die innovatieve oplossingen bieden aan klanten overal ter wereld. Web site: www.fast50.nl.

Over DataDistilleries

DataDistilleries is marktleider op het gebied van voorspellende real-time analytische oplossingen. Hiermee kunnen bedrijven de waarde van iedere klantinteractie maximaliseren. Met de software van DataDistilleries kunnen organisaties klantgegevens vanuit de gehele organisatie analyseren, om zo actuele klantprofielen te genereren. Deze profielen worden ingezet om via zowel traditionele als elektronische kanalen klantrelaties in real time te optimaliseren. De software kan worden geïntegreerd met alle beschikbare sales en marketing software. DataDistilleries heeft partnerovereenkomsten met marktleiders op het gebied van CRM en eBusiness, zoals Siebel Systems, BroadVision en Accenture. Tot DataDistilleries' klantenkring behoren toonaangevende organisaties zoals ABN AMRO, CenterParcs, DekaBank, International Masters Publishers, Postbank (ING Groep), Spaarbeleg (Aegon) en Vodafone. Het hoofdkantoor van DataDistilleries is gevestigd in Nederland, daarnaast zijn er kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Website: www.datadistilleries.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

DataDistilleries: Nathalie Hardijzer, tel.: 020-5620020 of e-mail: n.hardijzer@datadistilleries.com

Potters PR: Monique Potters, tel.: 0345-501595 of e-mail: monique@potterspr.nl

2 / 2

2 / 2