Dienstenbond CNV

Principeakkoord sociaal plan Wegener nader ingevuld 18-09-2002

Wegener en CNV Media hebben afspraken gemaakt om het sociaal plan Wegener Nieuwsdruk Houten concreter in te vullen. CNV Media is tevreden over deze afspraken omdat het inhoudelijk goede afspraken zijn en omdat daarmee op korte termijn duidelijkheid ontstaat voor de medewerkers. CNV Media legt het principeakkoord nu met een positief advies aan u voor.

Medio juli hebben wij u gemeld dat Wegener en CNV Media een convenant hadden gesloten over het sociaal plan WNH. Daarin werd afgesproken dat het Sociaal Plan IPW van toepassing werd verklaard, met uitzondering van de regeling reistijdcompensatie en de seniorenregeling. Op deze twee punten zouden de afspraken voor het nieuwe Sociaal Beleidsplan Wegener gaan gelden. We hebben u toen aangegeven dat het principe-akkoord pas in stemming wordt gebracht als deze regelingen bekend zouden zijn.

Inmiddels is ons gebleken dat afspraken over het Sociaal Beleidsplan Wegener nog even op zich laten wachten en de situatie in Houten deze besprekingen ook bemoeilijken. Verder is in Houten grote behoefte aan duidelijkheid. Daarom hebben we besloten toch nu reeds concrete afspraken te maken over de reistijdcompensatie en de seniorenregeling.

CNV Media hecht er verder aan te melden dat ondanks het feit dat zij niet te spreken is over de actie van FNV Kiem begin augustus, er inmiddels goede gesprekken hebben plaatsgevonden tussen FNV Kiem en CNV Media en een aantal afspraken zijn gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat we samen hebben opgetrokken en samen het principeakkoord WNH met Wegener hebben afgesloten.

Graag vernemen wij nu uw standpunt over het bereikte akkoord, dat wij positief aan u voorleggen. Wij verzoeken onze leden uiterlijk om hun standpunt kenbaar te maken via deze pagina (ingelogd), of via het antwoordformulier dat u per post heeft ontvangen. Reageren kan tot uiterlijk 4 oktober 2002.

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar op kantoor Apeldoorn, tel. (055) 577 26 40.