Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 18 SEPTEMBER 2002

* informatie Lokale Agenda 21 in de bibliotheek
* uitnodiging bijeenkomst Platform Lokale Agenda 21
* vrijstelling bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN
* vrijstelling bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN (2)
* verplaatsing weekmarkt

* aanleg randvoorziening riool Onderdendam
* aanvragen bouwvergunning

* melding sloopvoornemen

* spreekuur ombudsfunctionaris

* spreekuur Hajon

* spreekuur maatschappelijk werk

* politie
informatie Lokale Agenda 21 in de bibliotheek
vanaf vrijdag 20 september 2002 tot maandag 30 september is er in de openbare bibliotheek van Bedum informatiemateriaal te vinden over de gemeentelijke werkgroep Lokale Agenda 21.
Lokale Agenda 21 komt voort uit de VN-conferentie over "Milieu en Ontwikkeling" in Rio de Janeiro (1992). De Agenda bevat honderden "opdrachten" aan lokale overheden en maatschappelijke organisaties over natuur, milieuzorg en ontwikkelingssamenwerking. Het betreft een actieprogramma voor de 21e eeuw, om te komen tot een duurzame ontwikkeling. Een duurzame ontwikkeling voorziet in de behoeften van nu, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties aan te tasten. Bovendien gaat het om een ontwikkeling naar een eerlijker verdeling van de welvaart tussen Noord en Zuid.
In de gemeente Bedum maakt de lokale Agenda 21 deel uit van het milieubeleid. Er is een werkgroep van maatschappelijke partijen en burgers, die de gemeente adviseert over het Lokale Agenda proces, over projecten en over de uitvoering van activiteiten. Mocht u interesse hebben voor deze themas of geïnteresseerd geraakt zijn door het lezen van bovenstaande kunt u extra informatie bekijken/ophalen in de bibliotheek of informatie opnemen met de heer A. Kuik (tel. 050-3018216) van de gemeente Bedum. uitnodiging bijeenkomst Platform Lokale Agenda 21 De volgende vergadering vindt plaats op 25 september 2002 om 19:30 uur in het gemeentehuis van Bedum. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met Dhr. A. Kuik (tel. 3018216), van de gemeente Bedum.
vrijstelling bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van K. Vink vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN voor het vergroten van een woning aan De Lijnbaan 84 te Bedum. Het bouwplan ligt vanaf 19 september t/m 17 oktober 2002 voor een vrijstelling bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN (2) art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van J. Wever vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN voor het vergroten van een woning en het plaatsen van een garage aan Julianalaan 11 te Bedum.
Het bouwplan ligt vanaf 19 september t/m 17 oktober 2002 voor een verplaatsing weekmarkt
De weekmarkt in Bedum wordt verplaatst van De Vrije Gang naar Prof Ridderbosstraat op de volgende donderdagen: 19 september, 26 september en 3 oktober.

aanleg randvoorziening riool Onderdendam

Maandag 23 september 2002 zal gestart worden met de aanleg van een bergbezinkriool aan de Achterweg in Onderdendam. Het bergbezinkriool zal gelegd worden in de maaiberm aan de noordzijde van het trainingsveld van SV Onderdendam. De werkzaamheden zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen. Wanneer dit voor de uitvoering van de werkzaamheden noodzakelijk is zal de Achterweg worden afgesloten voor het doorgaande verkeer. Aanwonenden zullen hierover vooraf worden geïnformeerd.

* 09-09-2002 Het veranderen van een verfwinkel naar een kinderdagverblijf aan Kapelstraat 2b te Bedum.
* 13-09-2002 Het vergroten van een woonhuis met crèche (wijziging BVG 20020079) aan Van Berumstraat 9 te Zuidwolde.
* 20-08-2002 Het plaatsen (i.p.v. vernieuwen) van een berging aan De Bongerd 28 te Bedum.
melding sloopvoornemen
De volgende melding voor het slopen is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

* 13-09-2002 Het verwijderen van asbesthoudende dakplaten aan Ellerhuizen 9 te Bedum.
De melding ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht),

niet urgente meldingen: 0900-8844 (30 ct. per minuut)