Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

17-09-2002
Uit de besluitenlijst van burgemeester en wethouders, week 37 2002

Deze wekelijkse rubriek belicht de genomen besluiten tijdens de onlangs gehouden vergadering(en) van het college van burgemeester en wethouders. Per onderwerp wordt een korte toelichting gegeven. Op de openbaarmaking van collegebesluiten bestaan twee uitzonderingen en wel in die gevallen waar geheimhouding aan de orde is en/of waarbij het openbaar belang in het geding is.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kredietvotering voor randbebouwing dorpsplein Steensel Het college stelt de agendacommissie voor om het voorstel tot kredietvotering van 98.849,-- te behandelen in de raadsvergadering van 5 november a.s. Dit bedrag wordt gebruikt voor de start van de werkzaamheden voor herinrichting van het dorpsplein en het realiseren van het jeugdhonk en de bergingen van de Höllekes en het Beheer Uitleen Steensel (BUS).

Vervangen lange spruit Jacobusmolen Vessem
Het college laat de lange spruit van de molen in Vessem vervangen voor een bedrag van (afgerond) 7000,--. Een spruit is een balk die er mede voor zorgt dat de molen op de wind kan worden gezet. Tijdens een gehouden inspectie bleek de lange spruit van de Vessemse molen rot te zijn en niet meer te repareren.

Aanwijzing gemeentelijke monumenten Eersel, Duizel en Steensel Gelet op het advies van de monumentencommissie van 29 april jl., de Monumentenverordening en de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten 2002 heeft het college de door de monu-mentencommissie voorgedragen panden aangewezen tot gemeentelijk monument. Aan de gemeenteraad zal nog een voorstel worden voorgelegd tot het niet meer heffen van leges voor monumentenvergunningen.

Gunningsadvies 'Groot onderhoud asfalt-wegen 2002 t/m 2004' Het college verleent opdracht voor de uitvoering van bestek 'Groot onderhoud asfaltwegen 2002 t/m 2004'.

Landschapsontwikkelingsplan
Het college stemt in met de bestuursopdracht ten behoeve van het opstellen van een Land-schapsontwikkelingsplan en legt een conceptraadsvoorstel voor aan de gemeenteraad.
Het plan heeft als doel het behoud en de ontwikkeling van het landschappelijke/cultuurhistorische karakter en het verhogen van natuur- en recreatieve waarden.
Gelet op de nog vast te stellen Reconstructiewet is het van groot belang een beleidsinstrument te ontwikkelen dat sturing geeft aan de verder ontwikkeling van het buitengebied.

Overleg over gemeentelijke herindeling in de regio Eindhoven-Helmond Het college is uitgenodigd voor een overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het wetsvoorstel gemeentelijke herindeling in de regio Eindhoven-Helmond op 9 oktober a.s. Overigens heeft het college geen nieuw standpunt ingenomen rondom het desbetreffende gebied in Wintelre.