Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Stads en streekvervoer is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

18-09-2002

Ultimatum aan Hermes en Arriva

De streekvervoerbedrijven Hermes en Arriva moeten voor 25 september duidelijkheid geven over het lot van circa zeventig werknemers. Al sinds april zijn beide bedrijven het oneens over het antwoord op de vraag of de zeventig overgaan van Hermes naar Arriva in verband met de overname van het streekvervoer in het Gelderse Rivierenland. Komt die duidelijkheid er niet dan wordt na 25 september actie gevoerd.

CNV Stads- en streekvervoer contstateert dat de onrust onder de werknemers van Hermes steeds groter wordt. Vanaf 1 januari 2003 neemt Arriva het vervoer over en geen enkele werknemer weet òf hij of zij over moet naar Arriva en waar de nieuwe standplaats zal zijn. In de ultimatieve brief die de bond samen met FNV Bondgenoten aan de bedrijven en de provincie als opdrachtgever heeft gestuurd, eist de bond hervatting van het overleg met de busondernemingen binnen een week en snelle duidelijkheid welke werknemers op 1 januari overstappen naar Arriva.
De bonden vinden dat de provincie druk moet uitoefenen op beide bedrijven om die duidelijkheid te verschaffen. Tenslotte is de provincie opdrachtgever en uit dien hoofde mede verantwoordelijk voor de ontstane situatie. Immers, deze heeft de vervoersconcessie gegund aan Arriva, terwijl op dit moment Hermes de concessie heeft.

Nadere inlichtingen:

Jean Marie Severijns (bestuurder CNV Stads- en streekverv) 046-4202870
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348241