Gemeente Barneveld


week 38 - 18 september 2002

* COLLECTE

* OUD PAPIER

* BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2000 IN WERKING GETREDEN
* DE RECONSTRUCTIECOMMISSIE GELDERSE VALLEI/UTRECHT-OOST VERGADERT, U BENT WELKOM

* BOUWEN

* MILIEU

* AGENDA

COLLECTE

In de week van 23 tot en met 28 september is in de Gemeente Barneveld de Nationale Kollekte Verstandelijk Gehandicapten

OUD PAPIER

HUIS-AAN-HUIS:

Zaterdag 21 september: Kootwijkerbroek

Informatienummer huis-aan-huis inzameling: (06) 53 57 20 43

BRENGEN NAAR:

Barneveld

Papiercomité Van Breugelplantsoen, zaterdag 21 september van 8.00 - 19.00 uur, container op het Van Breugelplantsoen. Voor meer informatie: E. Dokter, tel (0342) 42 22 88.

Voetbalvereniging SDV Barneveld, woensdag 25 september de hele dag een container bij sportpark 'Norschoten' aan de Barnseweg. Voor meer informatie: Dhr. J. van Leeuwen, tel. (0342) 41 45 05.

De komende week op www.barneveld.nl:
* Vacatures

* De actuele evenementenagenda

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2000 IN WERKING GETREDEN

Vorig jaar heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied 2000 vastgesteld. Vervolgens heeft het plan vier weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is er bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland een aantal bedenkingen tegen het plan ingediend. Op 11 juni 2002 hebben Gedeputeerde Staten een besluit omtrent de goedkeuring van het plan genomen. Aan enkele delen van het plan is goedkeuring onthouden, de overige delen van het plan zijn goedgekeurd. Van de mogelijkheid om tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is door een aantal betrokkenen gebruik gemaakt. Ook zijn er bij de Raad van State twee verzoeken om voorlopige voorziening ingediend. Op 12 september 2002 is er een uitspraak gedaan op deze verzoeken. Eén verzoek is afgewezen, het andere verzoek is toegewezen voor zover het betrekking heeft op de percelen Hoevelakenseweg 198/200 en 204 te Terschuur. Het besluit van Gedeputeerde Staten is op dit punt geschorst.

Het voorgaande betekent dat het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied 2000 op donderdag 12 september 2002 in werking is getreden, met uitzondering van de plandelen waaraan door de provincie goedkeuring is onthouden en het plandeel dat betrekking heeft op de percelen Hoevelakenseweg 198/200 en 204. Vanaf nu zal dus voor de meeste percelen in het buitengebied het nieuwe bestemmingsplan gelden. Dit betekent onder meer dat bouwplannen in de meeste gevallen aan het nieuwe plan getoetst zullen worden. Overigens is het nieuwe bestemmingsplan nog niet onherroepelijk, dit zal pas het geval zijn als de Raad van State een uitspraak heeft gedaan op de ingestelde beroepen. De behandeling van deze beroepen zal naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen.

Binnenkort verschijnt er een zogenaamde populaire versie van het bestemmingsplan Buitengebied 2000. Dit boekwerkje geeft op een overzichtelijke en bondige wijze de mogelijkheden weer wat er er wel en niet is toegestaan in het buitengebied. Op deze gemeentepagina treft u binnenkort meer informatie hierover aan. Bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld, telefoon (0342) 495280, kunt u terecht voor meer informatie.

DE RECONSTRUCTIECOMMISSIE GELDERSE VALLEI/UTRECHT-OOST VERGADERT, U BENT WELKOM

Hoe ziet de toekomst van het gebied Gelderse Vallei en Utrecht-Oost er uit? Wie gaat wat doen en wanneer?

Dat zijn de vragen die de reconstructiecommissie in oprichting behandelt. Deze commissie is ingesteld door Gedeputeerde Staten van Gelderland en Utrecht, het dagelijks bestuur van de provincies.

De reconstructiecommissie i.o. heeft de opdracht gekregen een reconstructieplan voor de Gelderse Vallei en Utrecht-Oost op te stellen. Dit plan moet leiden tot een goede ruimtelijke structuur van landbouw, natuur, bos, landschap, recreatie, water, milieu, woon-, werk- en leefklimaat en infrastructuur.

De bijeenkomsten van de reconstructiecommissie i.o. zijn openbaar tenzij anders vermeld. U bent van harte welkom.

De reconstructiecommissie Gelderse Vallei/Utrecht-Oost vergadert eenmaal per 6 weken. De eerstvolgende vergadering van de reconstructiecommissie is op 20 september 2002 in kamer 551 van het gemeentehuis van Ede. Vanaf 13.30 uur kunt u de vergadering bijwonen. Aansluitend komt het bestuur van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei bijeen. Op de agenda staat:


1. Opening 13.30 uur.



2. Concept verslag vergadering 5 juli 2002


3. Mededelingen

a. Stanknovelle

b. Ammoniakwet en zuurkaarten

c. Voortgang voordracht leden reconstructiecommissie

Ingekomen stukken

SVGV-aangelegenheden

Aanstelling medewerker projectbureau SVGV

Vervallen.

Reconstructieaangelegenheden

HS/AO Recreatie

S/AO Natuur

HS/AO Water

Stroomgebiedsvisie Gelderse Vallei

Discussie over het voorontwerpplan

Rondvraag

Het werkgebied van de reconstructiecommissie strekt zich uit van de Randmeerkust in het noorden tot de bosgrens van de Veluwe in het oosten, de Rijn in het zuiden en de grens van het concentratiegebied in het westen.

OFFICIELE MEDEDELINGEN

BOUWEN

De volgende aanvraag voor een bouwvergunning is binnengekomen

Aanvraag om een bouwvergunning

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Barneveld

Wethouder van Thiellaan 41

A.G.C. Kruitbosch

verbouwen en uitbreiden van een woning

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien

Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Aanvragen uit het buitengebied

Voor bouwaanvragen uit het buitengebied waar het nieuwe bestemmingsplan van toepassing is, geldt in het bijzonder dat deze vier weken na de datum van publicatie ter inzage liggen. In deze periode kunt u reageren op deze aanvragen. U kunt uw zienswijze hierover schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

De onderstaande bouwplannen wijken af van het bestemmingsplan. In de derde kolom is aangegeven waaruit de afwijking bestaat. Het is de bedoeling van het college van burgemeester en wethouders (B&W) om voor deze plannen een vergunning te verlenen.

Bouwadres

Bouwplan

Afwijking bestemmingsplan

Kootwijkerbroek

op het perceel Walhuisweg 8 /

L. van den Berg (b)

bouwen van een woning

het gebruik wijkt af van de geldende bestemming

Terschuur

Rijksweg 128 / H. van Essen (b)

herbouwen van een paardenstal

de maximaal toegestane oppervlakte aan bijgebouwen wordt hier overschreden

Voorthuizen

op het perceel Bijschoterweg 5 / H.J. Pannekoek (b)

bouwen van een woning

het gebruik wijkt af van de geldende bestemming en de maximaal toegestane inhoud van de woning wordt hier overschreden

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien

Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten

Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 20 september tot en met 3 oktober 2002) of vier weken (vanaf 20 september 2002 tot en met 17 oktober 2002). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

MILIEU

Ontwerpmilieuvergunning

Het is de bedoeling om aan het hieronder genoemde bedrijf een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunning ligt tot en met 17 oktober 2002 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 18 oktober 2002.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Barneveld

Scherpenzeelseweg 125

C. van Huigenbos

Revisie veehouderij

Verleende milieuvergunning

Aan het hieronder genoemde bedrijf is een milieuvergunning verleend. Tot en met 1 november 2002 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de verleende milieuvergunning. Beroep is slechts mogelijk indien tegen de ontwerpmilieuvergunning bedenkingen zijn ingediend en wanneer de milieuvergunning afwijkt van de ontwerpmilieuvergunning.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Barneveld

Hanzeweg 11

Van de Bovenkamp BV

Revisievergunning voor een staalconstructiebedrijf

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten

Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen

U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen


* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.


* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?

Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

AGENDA:

Maandag 23 september, 11.00 - 12.00 uur: spreekuur wethouders


---