---

Ministerie van Defensie



---

Bevelhebber reikt medailles uit

18-09-2002

Luitenant-generaal Marcel Urlings, Bevelhebber der Landstrijdkrachten, reikte vandaag (18 september) in Assen de herinneringsmedaille uit aan de Nederlandse militairen die van januari tot april dit jaar een bijdrage hebben geleverd aan de International Security and Assistance Force (ISAF) in Afghanistan. Het ging bij de medaille-uitreiking om 220 militairen van 13 Infanteriebataljon Luchtmobiel regiment Stoottroepen, het Korps Commandotroepen en de Koninklijke Marechaussee.

De Bevelhebber prees in zijn toespraak de inzet van de militairen. "De medaille vormt de kroon op uw werk dat in het teken stond van het scheppen van omstandigheden waarin het Afghaanse volk de opbouw van haar land weer ter hand kon nemen. Na jaren van oorlog, droogte en aardbevingen is door uw inzet een klimaat geschapen waarin de internationale gemeenschap vertrouwen heeft."

De onderscheiden militairen hebben als eerste Nederlandse eenheid dit jaar deel uitgemaakt van het ISAF-bataljon in Kabul, dat bestond uit Duitse, Oostenrijkse, Deense en Nederlandse militairen. ISAF assisteert de Afghaanse interim-regering bij het handhaven van de veiligheid in Kabul en omstreken. Momenteel nemen militairen van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel regiment Grenadiers en Jagers deel aan ISAF, aangevuld met militairen van het Korps Commandotroepen en de Koninklijke Marechaussee.

Gerelateerde pagina's

* Strijd tegen het terrorisme: pers- en nieuwsberichten