Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 18 september 2002 Publicaties - 18 september 2002
Kermisloten verkrijgbaar op de Brunssumse markt Raadsvergadering van 3 september
Terrassen op het Lindeplein Laat uw stem horen via het referendum "Liever praten dan bekeuren" Telefonische spreekuren bouwvergunningen Wijkpost Noord krijgt een 8 Bereikbaarheid afdeling RO/BWT Wijkatlas 2002 op internet Spreekuren wethouders Stedelijke vernieuwing in Brunssum Heeft m'n buurman bouwplannen? Koopzondagen 2002
LOO Brunssumse evenementenzender VERKEER/VERVOER: Een 7,3 voor wonen in Brunssum Verkeersmaatregelen tijdens kermis Weekmarkt Omleidingen bussen te Brunssum
Evenementenkalender 2002 Verkeersspreekuur
Gratis compost in oktober Brunssum krijgt eervolle vermelding Werksleutel 2002
Ondergrondse afvalcontainers in Brunssum Gemeente vergoedt eigen kosten gebitsprothese
VEILIGHEID: RECONSTRUCTIE BODEMPLEINROUTE:
Spreekuur maatschappelijk werk en politie in Egge Akerstraat vanaf 13 augustus afgesloten
Spreekuren wijkpost in Brunssum-Noord

---

Terrassen op het Lindeplein

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum willen voor de panden gelegen aan de westzijde van het Lindeplein terrassen aanleggen. De plannen liggen vanaf 26 september ter inzage.

De plannen omvatten het volgende.


* De rijbaan wordt verschoven in de richting van het parkeerterrein Lindeplein. De bushalte voor de Brikke-Oave wordt aangepast en de aansluitende parkeerstrook/laad-/loshaven wordt opgeheven. Hierdoor ontstaat aan de gehele westzijde ruimte voor een brede voetgangerstrook waarop terrassen aangelegd kunnen worden.


* De kruising Lindeplein/Vijverlaan/Rumpenerstraat wordt heringericht, waarbij zebra-oversteekplaatsen met middengeleiders worden aangebracht.


* Om het verlies aan parkeerruimte op het Lindeplein te beperken, worden de parkeerplaatsen opnieuw ingedeeld. Tevens komt tegenover de Brikke-Oave een uitgang van het parkeerterrein. De toegang aan de Vijverlaan blijft als in- en uitgang gehandhaafd.

De plannen liggen van 26 september t/m 25 oktober voor eenieder ter inzage in het Bestuurscentrum, kamer 617.
In deze periode kunnen zienswijzen schriftelijk kenbaar worden gemaakt bij het College van Burgemeester en wethouders, Lindeplein 1 te Brunssum.

---

Verkeersmaatregelen tijdens kermis

In verband met de najaarskermis (op het Koutenveld, van vrijdag 4 oktober tot en met dinsdag 8 oktober) is een gedeelte van het centrum van Brunssum afgesloten voor verkeer. De verkeersmaatregelen duren van woensdag 2 oktober tot en met woensdag 9 oktober. Het centrum zal bereikbaar zijn via alternatieve routes.

De Raadhuisstraat tussen het Koutenveld en de Dorpstraat is gesloten van woensdag 2 oktober 17.30 uur tot woensdag 9 oktober, 12.00 uur. Het weggedeelte Koutenveld/Raadhuisstraat tussen de Hokkelenbergstraat en de Kerkstraat is zondag 6 oktober (kermiszondag) afgesloten van 13.00 tot 24.00 uur. Mocht de toeloop van het publiek zodanig groot zijn dat de verkeersveiligheid in het gedrang komt, zal dit weggedeelte mogelijk gedurende langere periode afgesloten blijven. Verder zal op de kermiszondag op een deel van de Pastoor Savelbergstraat (het stuk tussen de Kerkstraat en de Wilhelminastraat) tweerichtingsverkeer toegestaan zijn.

Parkeerterrein Koutenveld
Een deel van het parkeerterrein Koutenveld (het achtergelegen deel) is vanaf maandag 30 september, 18.00 uur, afgesloten. Het parkeerterrein is helemaal afgesloten tussen woensdag 2 oktober, 17.30 uur, en woensdag 9 oktober, 12.00 uur.
Ten slotte wordt ook een gedeelte van de Dorpstraat afgesloten, dit in verband met de plaatsing van salonwagens op de Oude Markt. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Dorpstraat/Europalaan en de rotonde Dorpstraat/Merkelbeekerstraat. De afsluiting geldt van woensdag 2 oktober, 17.30 uur, tot en met woensdag 9 oktober, 12.00 uur. Bestemmingsverkeer kan hier nog wel terecht. Voor bezoekers van de horecazaken en bedrijven aan de Dorpstraat zullen er borden worden geplaatst met het opschrift 'horeca en bedrijven bereikbaar'. Voor alle afsluitingen geldt: het (doorgaande) verkeer wordt omgeleid. Daarvoor worden verschillende borden op duidelijk zichtbare plaatsen neergezet.

Meer informatie over de verkeersmaatregelen tijdens de najaarskermis? Bel met uw gemeente, telefoon 527 86 23, of 527 85 80.
---

Af te halen bij de milieuparken Gratis compost in oktober

Inwoners van Brunssum kunnen gedurende de hele maand oktober gratis compost afhalen bij één van de milieuparken in Parkstad Limburg. De actie wordt georganiseerd door Rd4 en Afvalzorg Limburg om de inwoners van Parkstad Limburg te bedanken voor het scheiden van afval op de milieuparken.

Compost wordt gemaakt van het groenafval dat u op de milieuparken aanlevert of dat via uw GFT-container wordt ingezameld. Rd4 levert dat groenafval vervolgens af bij Afvalzorg Limburg. Daar wordt het gecomposteerd tot eersteklas, hoogwaardige compost die volledig voldoet aan alle milieuhygiënische eisen.

Met deze hoogwaardige compost kunt u uw tuin weer winterklaar maken. Wilt u in het bezit komen van compost voor uw tuin? Bezoek dan in oktober één van de Rd4-milieuparken.
Het milieupark in Brunssum is te vinden aan de Milieuweg 1.

Vergeet niet uw afvalpas en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen!
---

Kermisloten verkrijgbaar op de Brunssumse markt

Op zaterdag 28 september en 5 oktober zijn op de Brunssumse weekmarkt gratis loten verkrijgbaar voor de grote Kermisverloting op dinsdag 8 oktober. De hoofdprijs is een Sony Playstation 2 (met spel), de tweede prijs een X-box (met spel), de derde prijs een Game-Cube (met spel). Verder worden er nog verschillende troostprijzen uitgereikt.

De loten zijn verkrijgbaar bij diverse marktkooplieden. U herkent ze aan het affiche 'deelnemer marktactie'.

Inleveren van de loten kan op dinsdag 8 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur in de groene bus die u aantreft op het Koutenveld, bij de poffertjessalon. U maakt alléén een kans op het winnen van een prijs als u tijdens de trekking aanwezig bent. De trekking vindt plaats op dinsdag 8 oktober, vanaf 20.00 uur.
Gezondheid niet in gevaar op het Emmaterrein