Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-09-2002
Persberichten districten Heerlen/kerkrade (HP 15.00) Woensdag 18 september 2002

Hoensbroek, onder invloed tegen boom gereden:
Tegen een 38 jarige inwoonster van Brunssum heeft de politie woensdagmorgen 18 september 2002 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Komende uit de richting van de Nieuwstraat reed de automobiliste over de Mgr. Hanssenlaan te Hoensbroek. Zij verloor de macht over het stuur waarna zij op het trottoir een verkeerspaal omver reed en vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurster raakte niet gewond. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de bestuurster onder invloed haar auto bestuurd had. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik nogmaals. De automobiliste werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.8 en 1.9 promille. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zij huiswaarts. Een takelbedrijf moest de fors beschadigde auto wegslepen.

Heerlen, woninginbraak:
Dinsdagmiddag 17 september 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Smaragdstraat te Heerlen. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door op het dak een ruit te verwijderen. De woning bleek geheel doorzocht te zijn, waarbij in de woning diverse deuren werden opengebroken. Ontvreemd werden een laptop, een digitale camera, een walkman en een vliegticket naar het verre Oosten. De bewoner heft van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan.

Heerlen, duur frietje:
Een 37 jarige inwoner van Stein heeft dinsdagavond 17 september 2002 bij de politie aangifte gedaan dat zijn motor gestolen werd. Het slachtoffer parkeerde omstreeks 21.30 uur zijn motor langs de Saroleastraat te Heerlen en sloot deze af. Hij bezocht daar een frituur om een frietje te nuttigen en bleef ongeveer 10 minuten weg. In de tussen liggende tijd werd door een onbekende zijn motor gestolen. Het betrof een blauwe Yamaha uit het bouwjaar 1999.

Heerlen, verkeersongeval:
Een 14 jarige inwoner van Heerlen heeft dinsdagavond 17 september 2002 met zijn snorfiets op de Anjelierstraat te Heerlen een verkeersongeval veroorzaakt. Daar verleende hij geen vrije doorgang aan een lijnbus van de Hermesgroep. Na de klap met de bus kreeg de snorfietser het stuur in zijn buik en bleef op de grond liggen. Hij werd met onbekend inwendig letsel met een ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis. Bij onderzoek bleek de snorfietser pas de leeftijd van 14 jaar bereikt te hebben en derhalve niet op een snorfiets had moge rijden. De politie maakt van het verkeersongeval, het niet verlenen van voorrang en het rijden op een snorfiets beneden de leeftijd van 16 jaar proces-verbaal op.

Heerlen, hennepkwekerij in woning:
Woensdagmorgen 18 september 2002 heeft de politie in een woning aan de Koraalerf te Heerlen een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kam ter plaatse na een verzoek om een hulpverlening. Bij het verlenen van hulp hoorden de politieagenten vanaf een bovenverdieping een zoemend geluid. Nadat hierna een onderzoek werd ingesteld werd op een van de slaapkamers een hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 200 planten die beschenen werden door acht assimilatielampen. Verder trof de politie een grote luchtfilter aan. De politie heeft na monsterneming van de planten de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner werd door de politie aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek en het opmaken van proces-verbaal ingesloten aan het politiebureau.

Gulpen, betrapt na inbraak:
In de vroege ochtend van woensdag 18 september kreeg een fotozaak in Gulpen ongewenst bezoek. Na de melding van de inbraak omstreeks 03.50 uur reed een patrouille van de politie in de omgeving rond op zoek naar twee personen die door getuigen waren gezien. Omdat een getuige gezien had dat de verdachten nylonkousen over hun hoofd droegen werd met name hierna uitgekeken. Hierop werd een bromfietser gecontroleerd omdat het mogelijk een van de verdachten zou kunnen zijn. De man bleek onder zijn valhelm een nylonkous over zijn hoofd te dragen. Hij werd daarop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Dit ging niet zonder enig verzet gepaard. De verdachte verzette zich hevig ook nog nadat hij de handboeien aangelegd kreeg. Uiteindelijk lukte het de agenten om de man af te voeren naar het politiebureau alwaar hij ingesloten werd. Bij de fotozaak aan de Rijksweg te Gulpen bleek een etalageruit vernield en diverse goederen ontvreemd te zijn (goederen moeten nog geïnventariseerd worden). Verder onderzoek door de recherche volgt nog.

Kerkrade, aanrijding onder invloed:
Bij een aanrijding in Kerkrade dinsdagavond 18 september 2002 omstreeks 20.30 uur verleende een 31 jarige automobilist uit Kerkrade op de kruising Plein/Pleinstraat/Drievogelstraat geen voorrang aan een andere automobilist. De gewaarschuwde politie bemerkte dat de veroorzaker van het verkeersongeval naar alcohol, rook. Hij werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 1.9 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een rijverbod werd hem opgelegd.

Vaals, snelheidsduivel bekeurd:
Op woensdagochtend 18 september 2002 rond vier uur werd een snelheidsduivel gesignaleerd die met 135 km per uur van Nijswiller naar Vaals reed, de toegestane maximum snelheid snelheden variërend van 50 80 km per uur totaal negerend. De bestuurder van de bestelauto reed hierbij zelfs over een verkeersplein zonder ook maar enige vaart te minderen. In Vaals heeft de politiepatrouille de 23 jarige bestuurder van de bestelbus aangesproken op zijn gedrag. Hij kreeg een proces-verbaal aangezegd waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Eygelshoven, camper in brand:
De brandweer in het district Kerkrade heeft dinsdag 18 september 2002 omstreeks 15.30 uur moeten uitrukken na een brand in Eygelshoven. Hier bleek het te gaan om een camper die op de Grote Stegel vlam had gevat. De camper bleek na het blussen onherstelbaar beschadigd. De oorzaak van de brand kon niet achterhaald worden, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Nader politieonderzoek wees uit dat deze camper in Duitsland gestolen was. Onderzoek in deze wordt verricht.