Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-09-2002 Persbericht district Sittard (HP 15.10) Woensdag 18 september 2002

Geen geld

SITTARD * Een 18-jarige jongen uit Geleen is dinsdagmiddag aangehouden omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd in een warenhuis aan de Markt in Sittard. De jongen ging er vandoor met een broodje ter waarde van 1,45 euro. Hij had echter geen geld en liep zonder te betalen de winkel uit. Een beveiligingsmedewerker van het bedrijf ging hem achterna. In de buurt van de zaak werd de tiener in de kraag gevat door de man. De jongen moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden omdat hij verdacht is van het plegen van meer strafbare feiten.

Winkeldiefstal

BEEK * Een 40-jarige man uit Beek heeft dinsdagmiddag een winkeldiefstal gepleegd in een drogisterij in winkelcentrum Makado in Beek. De man had een fles eau de toilette gestolen. Hij werd door agenten meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij een transactievoorstel aangeboden van 115 euro.

Auto gestolen

GELEEN * Een 40-jarige man uit Maastricht is dinsdagmiddag slachtoffer geworden van een autodief. De man bracht even een bezoek aan winkelcentrum Makado in Beek. Toen hij na slechts een kwartier terugliep naar de parkeerplaats zag de Maastrichtenaar dat zijn voertuig gestolen was. De man raakte niet alleen zijn wagen kwijt, maar ook zijn paspoort, het rijbewijs en het paspoort van zijn echtgenote.

Winkeldiefstal

SITTARD * Een 37-jarige vrouw uit Sittard is dinsdagmiddag betrapt bij de diefstal van een kant-en-klaar maaltijd in een supermarkt aan de Walstraat in haar woonplaats. De vrouw was al vaker door de politie aangehouden. Ze kreeg een winkelverbod van een jaar en moet binnenkort voor de politierechter verschijnen.

Snelheidscontroles

GELEEN * Bij snelheidscontroles in de Oranjelaan, de Nassaustraat en de Geleenbeeklaan in Geleen kregen drie automobilisten een bekeuring omdat ze harder reden dan vijftig kilometer per uur. In totaal werden 954 voertuigbestuurders gecontroleerd. Ook vijf bestuurders van een scooter kregen een proces-verbaal omdat ze te hard reden. Dertien automobilisten werden met een bekeuring naar huis gestuurd omdat ze de autogordel niet om hadden.

Winkeldiefstal

BEEK * Een echtpaar uit Maastricht werd dinsdagmiddag aangehouden wegens diefstal in winkelcentrum Makado in Beek. De man van 63 jaar en zijn 60-jarige echtgenote werden in de kraag gevat toen ze een warenhuis probeerden te verlaten zonder te betalen. Het echtpaar had enkele flesjes frisdrank, twee glazen karaffen en een klok gestolen. Beveiligingspersoneel van de winkel hield het Maastrichtse stel aan. De man en vrouw kregen een transactievoorstel van 115 euro.

Speed en xtc gevonden in woning Geleen

GELEEN * Een 29-jarige vrouw uit Geleen en haar evenoude ex-man uit Sittard zijn dinsdagmiddag gearresteerd omdat ze in het bezit waren van harddrugs. In de woning van de vrouw werden onder meer vijftig xtc-pillen en driehonderd gram speed in beslag genomen. De man gaf aan dat de verdovende middelen van hem waren. Behalve de xtc en speed vond de politie in de jas van de man ook nog een zakje met dertig gram speed. Tevens stond in de woonkamer een bakje met daarin vermoedelijk LSD. Ook waren de man en de vrouwen in het bezit van een kleine hoeveelheid hasj en wiet. De verdachten zijn gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau in Sittard.