Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Hierbij een persbericht:
Symantec Client Security: de eerste geintegreerde beveiligingsoplossing voor desktops
en mobiele gebruikers.

Voor meer informatie over Symantec Client Security, een telefonisch interview of andere
specifieke verzoeken kunt u contact opnemen met Mascha Monasso, tel. nr. 071-408 3188,
e-mail: mmonasso@symantec.com.

Illustratiemateriaal is hieronder bijgevoegd.

Met vriendelijke groet,

Symantec Ltd

SYMANTEC CLIENT SECURITY: DE EERSTE GEÏNTEGREERDE BEVEILIGINGSOPLOSSING

VOOR DESKTOPS EN MOBIELE GEBRUIKERS

Virusbescherming, Firewall en Intrusion Detection in één centraal te beheren oplossing

Leiden, 18 september 2002 ? Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiliging, introduceert vandaag Symantec Client Security in Nederland. Deze nieuwe software-oplossing combineert antivirus, personal firewall en intrusion detection om desktops effectief te beschermen tegen de complexe bedreigingen van vandaag. Dankzij centraal beheer van de verschillende technologieën in één geïntegreerde oplossing, kunnen systeembeheerders de totale gebruikskosten* reduceren en tegelijkertijd de veiligheid van de netwerk client verhogen. De kritieke responsetijd tijdens een uitbraak kan aanzienlijk worden verkort dankzij het enkelvoudige update-mechanisme van Symantec Client Security, dat virusdefinities, firewall-regels en intrusion detection signatures combineert. De introductie van Symantec Client Security is na de lancering van Symantec Gateway Security in maart dit jaar, de tweede stap van Symantec op het gebied van geïntegreerde beveiligingsoplossingen.

"De veiligheidsperimeter is snel aan het verdwijnen. Hierdoor kunnen kwaadaardige code zich via e-mail, Internet en bestandsuitwisseling snel verspreiden, vaak door onvoldoende beschermde clients," zegt Gail Hamilton, Executive Vice-President van Symantec Corp. " Symantec Client Security is de ideale oplossing voor organisaties die een effectieve methode zoeken om een groeiend aantal desktops en laptops in het netwerk op te stellen en te beheren."

Eenvoudige configuratie, toepassing en beheer
Symantec Client Security biedt systeembeheerders de mogelijkheid de oplossing centraal te configureren en te beheren. Dankzij de drie installatie-varianten ? volledig, gedeeltelijk of minimaal beheer, wordt de administratietijd gereduceerd zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging. Beheerders kunnen tevens in de hele organisatie een lock-down beleid toepassen om te voorkomen dat gebruikers instellingen van Client Security kunnen wijzigen. Indivuduele richtlijnen kunnen op basis van gebruikersgroepen (bvb. afdelingen of locaties) worden toegepast.

Proactieve en geïntegreerde beveiliging tegen diverse bedreigingen Symantec Client Security is een geïntegreerde beveiligingsoplossing die proactief bescherming biedt tegen complexe bedreigingen als Klez en Code Red, nog voordat deze kwaadaardig worden. Wanneer bijvoorbeeld de firewall-technologie een verdacht binnenkomend of uitgaand bestand signaleert, wordt de antivirus-scanning technologie automatisch geactiveerd, ongeacht of de antivirusbescherming in real-time in- of uitgeschakeld is. Als blijkt dat het bestand geïnfecteerd is, geeft antivirus de firewall-technologie instructies om het beveiligingsniveau te verhogen en toegang tot het Internet en de desktop te blokkeren.

Dankzij de integratie van meerdere beveiligingsfuncties kan Symantec snel allesomvattende updates leveren in één enkel LiveUpdate-pakket. Deze methode is in vergelijking met individuele product-updates veel efficiënter en effectiever. De updates worden ontwikkeld door het Symantec Security Response-team, dat snelle, wereldwijde, geïntegreerde analyse en response biedt.

Belangrijkste productkenmerken
Symantec Client Security is een centraal te beheren oplossing voor desktops en mobiele gebruikers die meerdere beveiligingsfuncties integreert:

Centraal beheer - Symantec Client Security gebruikt de management infrastructuur van Symantec, Symantec System Center, voor de centraal te beheren Client Security. Systeembeheerders kunnen vanaf één managementconsole alle beveiligingsfuncties voor de desktops configureren, installeren, beheren en updaten: anti-virus, firewall en intrusion detection, en virusbescherming voor de netwerkserver.

Antivirus-technologie ? Symantec Client Security biedt virusbescherming voor zowel de netwerkserver als de client. Symantec biedt de enige antivirus-oplossing op de markt met closed-loop automation technologie. Deze technologie is onderdeel van het Digital Immune System, een geavanceerde back-end infrastructuur die is ontworpen om netwerk client's het hoogst mogelijke niveau van bescherming te bieden. Het Digital Immune System verbetert de uptime van het systeem aanzienlijk door automatische virusdetectie, analyse en het leveren van antivirusdefinties aan een geïnfecteerde PC of een organisatie, met of zonder tussenkomst van de beheerder, afhankelijk van de behoeften.

Firewall-technologie ? Met behulp van een rules-based firewall blokkeert Symantec Client Security bekende en onbekende Trojan Horses, spyware en denial of service agents. Daarnaast biedt de firewall functies om betrouwbare en beperkte zones op Internet te definieren en toegang te blokkeren tot bepaalde TCP- of UDP-diensten vanaf een Internetadres of reeks Internetadressen. Beheerders kunnen ook lockdown-beleid toepassen.

Intrusion Detection ? Deze technologie in Symantec Client Security vergelijkt het verkeer aan de hand van een bekende reeks signaturen die wordt onderhouden door het Symantec Security Response-team, om zo een aanmerkelijk hoger niveau van bescherming te leveren. In het geval van een poging tot binnendringen, blokkeert Symantec Client Security gedurende 30 minuten automatisch het overtredende IP-adres. Symantec Security Response zorgt ervoor dat klanten zijn beschermd met de allerlaatste beveiligingsupdates en biedt de meest actuele risico-informatie die er is.

Symantec Security Response
Symantec Security Response zorgt ervoor dat klanten beschermd zijn met de laatste updates door proactief response te bieden die specifiek is afgestemd op de technologie van Symantec Gateway Security. Symantec Security Response bestaat uit vijf teams met experts op het gebied van Internetbeveiliging en biedt oplossingen, services en response-mogelijkheden voor klanten van Symantec over de hele wereld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De Europese vestiging van Symantec Security Response is gevestigd in Leiden, Nederland. Symantec Security Response verzamelt en analyseert de meest recente Internetbedreigingen, zoals virussen en wormen, vulnerabilities en zwakke punten van netwerken.

Symantec Enterprise Security
Symantec Client Security is onderdeel van Symantec Enterprise Security die organisaties oplossingen op maat biedt ten behoeve van de informatiebeveiliging. Symantec biedt allesomvattende oplossingen voor gateways, servers en clients met firewall bescherming, virtual private networking (VPN), intrusion detection, vulnerability management en virusbescherming. Dankzij Symantec's wereldwijde netwerk kunnen klanten profiteren van 24/24-uur bescherming tegen elke mogelijke bedreiging van het Internet. Meer informatie is te vinden op Internet: http://enterprisesecurity.symantec.com

Beschikbaarheid en verkooppunten
Symantec Client Security is per direct beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op Internet: www.symantec.nl/partners_nl

Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiligingstechnologie, biedt bedrijven en consumenten een brede reeks softwareoplossingen voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend in virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, Internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 38 landen. Het Benelux hoofdkantoor Sales & Marketing is gevestigd in Leiden. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.