NEDERLANDSE DAGBLAD PERS

Herman van der Wilt Dagbladbezorger van het Jaar 2002

Herman van der Wilt uit provincie Utrecht:
Dagbladbezorger van het Jaar 2002

Hilversum 18 september 2002
Tijdens een feestelijke uitreiking in Hilversum is Herman van der Wilt gekozen tot Dagbladbezorger van het jaar 2002. De winnaar kreeg van Jan Douwe Kroeske een reischeque van GoGo Tours ter waarde van 2500 Euro overhandigd. Deze 67-jarige bezorger dankt zijn benoeming aan de steun van zijn abonnees en de beoordeling van zijn distributeur. Die hebben de afgelopen maand via www.worddagbladbezorger.nl en via de postbus op hem kunnen stemmen.

Herman van der Wilt bezorgt in Mijdrecht en omgeving de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad, Het Parool,
NRC Handelsblad , Rijn en Gouwe en het Nederlands Dagblad. Elke ochtend begint hij om 05.00 's ochtends. Hij heeft twee ochtendwijken en één avondwijk. Zijn distributeur bevestigt 'Herman loopt al jaren klachtenloos en is altijd bereid opengevallen wijken te lopen. Hij heeft het echte krantengevoel 'de krant moet in de bus, hoe dan ook'.'

De overige elf genomineerde bezorgers uit elke provincie kregen een supermoderne Gazelle fiets. Zij zijn immers door de regionale voorselectie gekomen.

Extra prijs
Ook abonnees, wier dagbladbezorger niet is genomineerd, konden stemmen en zo hun dagbladbezorger in het zonnetje zetten. In deze categorie is de 18-jarige dagbladbezorgster Wendy Wielens in de prijzen gevallen. Zij bezorgt de Twentsche Courant Tubantia in Enschede. Zij dankt haar titel aan de meest originele stem en motivatie van een abonnee.

Dagbladbezorgers zijn noodzaak
Het bezorgen van de dagbladen aan huis is een typisch Nederlands verschijnsel. Bijna nergens ter wereld zijn er zoveel mensen geabonneerd op één of meerdere dagbladen. De Nederlandse Dagbladpers doet er dan ook veel aan om zowel jongeren als ouderen te interesseren om te gaan bezorgen. De verkiezing 'Dagbladbezorger van het Jaar' is hier een goed voorbeeld van.

===
Een foto van de uitreiking is te verkrijgen via ANP foto net.