Politie Gelderland-Midden

Harry Munniksma
(0318 - 688221)

_____

Ede, 18 september 2002

Klokkendief
niet helemaal bij de tijd

Een 40-jarige inwoner uit Den Haag was donderdag 12 september niet helemaal bij de tijd, toen hij op het Maandereind in Ede een klok uit een winkel wegnam. De man gooide daarvoor rond 1.00 uur een winkelruit in, waarna hij een greep in de etalage deed. Getuigen gaven het signalement van de dief aan de politie door. Dat leidde kort daarop tot zijn aanhouding op het Museumplein.

Dat de agenten met de aanhouding van deze verdachte redelijk goed zaten, bleek niet alleen uit het feit dat hij de gestolen klok nog bij zich had. Ook zijn handen waren bebloed, kennelijk een gevolg van de greep in de etalage.

Geen idee
De verdachte heeft de politie laten weten geen idee te hebben van datgene wat zich heeft afgespeeld. Hij zou onder invloed geweest zijn van alcohol en medicijnen. Hij kan de wonden aan zijn handen niet verklaren, ook herinnert hij zich niets meer van een klok. Aan de man is - na overleg met justitie - een dagvaarding uitgereikt. Op 6 december moet hij voor de politierechter verschijnen. In afwachting daarvan is hij in vrijheid gesteld.


- - -