Provincie Utrecht

Persbericht

Winnaar ontvangt 4500 voor nieuwe milieu-investeringen

Opgeven voor provinciale Milieuprijs tot en met 30 september

18-9-2002
Tot en met 30 september kunnen kandidaten zich opgeven voor de provinciale Milieuprijs 2002. Deze prijs is bedoeld voor bedrijven en instellingen die zich op milieugebied positief onderscheiden en daarmee een bijdrage leveren aan duurzaamheid en leefbaarheid. Drie kandidaten worden beloond met een geldprijs, de winnaar ontvangt 4500. De uitreiking is op 12 december.

Aanmelding is mogelijk voor het midden- en kleinbedrijf, inclusief de sector land- en tuinbouw. Ook kandidaten uit de non-profit sector kunnen zich opgeven. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden, maar ook door anderen worden voorgedragen. De prijswinnaars moeten met het gewonnen geld nieuwe milieu-investeringen doen.

Criteria
Er zijn verschillende criteria waaraan kandidaten voor de Milieuprijs moeten voldoen. Zo mag het aantal betaalde medewerkers niet hoger zijn dan 250 en moet de kandidaat onafhankelijk en zelfstandig in de provincie Utrecht zijn gevestigd. Daarnaast moet de kandidaat zich hebben ingespannen op het gebied van bijvoorbeeld:

· mobiliteit (kilometer- en brandstofbesparing, alternatieve manieren van vervoer);
· landbouw (mest, ammoniak, geurhinder, bestrijdingsmiddelen, grondwatergebruik, afvalwater, energie);
· bodembeleid (actief bodembeheer, toepassing verontreinigde grond); · bedrijfsmilieuzorg (afvalpreventie, water-, energie- en grondstofbesparing, toepassing secundaire grondstoffen).

Twee prijzen, één uitreiking
De feestelijke uitreiking van de provinciale Milieuprijs is op 12 december 2002. Tijdens die bijeenkomst zal ook de Natuur- en Milieuprijs voor vrijwilligersorganisaties uitgereikt worden. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en het IVN-Consulentschap Natuur- en Milieueducatie Utrecht. Ook daarvoor kunnen kandidaten zich tot en met 30 september aanmelden.

Aanmelden
Aanmelden voor de provinciale Milieuprijs 2002 kan via internet of door een aanmeldingsformulier aan te vragen: 030 2582714.

Meer informatie: Annemieke van Leeuwen, telefoon 030 2583151 of Annemieke.van.Leeuwen@provincie-utrecht.nl