Ingezonden persbericht


MACROMEDIA PRESENTEERT AUTHORWARE 6.5

Nieuwe versie biedt ondersteuning voor Macromedia Flash MX, toegankelijk en uitbreidbaar

Utrecht, 18 september 2002 - Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) kondigt de beschikbaarheid aan van Macromedia® Authorware® 6.5, de nieuwste versie van de toonaangevende 'visual authoring'-software voor de creatie van interactieve e-learning toepassingen. Macromedia Authorware 6.5 biedt ondersteuning voor Macromedia FlashÔ MX en voor bestandsformaten van Windows Media Player. De daarnaast geboden ondersteuning voor toegang tot e-learning toepassingen en courseware voldoet aan overheidsrichtlijnen inzake toegankelijkheid van de inhoud en verbeterde uitbreidbaarheidsfuncties. De bètatesters van Authorware 6.5 zijn enthousiast over de nieuwe en updated functies van het product dat vanaf eind september downloadbaar is op de Macromedia Online Store (http://www.macromedia.com/go/buyaw65/).

Terwijl e-learning toepassingen de traditionele onderwijsmethode in de klasomgeving blijven verdringen door hun lagere kostprijs per student en hun vermogen om de leerstof constant up-to-date te houden, handhaaft Macromedia Authorware zijn leiderspositie op die markt omdat het zo krachtig en makkelijk in gebruik is. Authorware 6.5 voegt nog meer power en flexibiliteit toe, zodat iederéén van de beginner zonder programmeerervaring tot de bedreven ontwikkelaar zijn krachtige scriptingvermogen kan gebruiken om moeiteloos interactieve 'rich media'-ervaringen te creëren.

"Macromedia Authorware 6.5 stelt ontwikkelaars in staat toegankelijke en aantrekkelijke e-learningtoepassingen te creëren", stelt vice-president 'solutions' Pat Brogan van Macromedia. "Authorware is al lang toonaangevend in dit domein en heeft er zeker toe bijgedragen dat online leren het laatste decennium zo'n toevlucht heeft genomen."

"Authorware is altijd en met voorsprong de beste tool geweest om interactieve programma's te creëren, van prototypes tot eindversies", bevestigt Robert R. Russell, senior interactivity developer voor Allen Interactions, Inc. "En nu zet Authorware 6.5 weer een reuzenstap vooruit met externe scriptingvermogens en verbeterde 'Command'- en 'Knowledge Object'-functionaliteit. Zo wordt het voor ons nog gemakkelijker om programma's te ontwerpen en te ontwikkelen. Ook onderhoud is nu een koud kunstje. Wij zijn bijzonder enthousiast over de mogelijkheden!"

Macromedia Authorware integreert grafiek, geluid, animatie, tekst en video tot boeiende 'rich media'-leersensaties. Databaseconnectiviteit en ingebouwde dataopvolging vergemakkelijken het bijhouden van de voortgang en resultaten van studenten, wat belangrijk is voor de beoordeling van de doeltreffendheid van de training en voor de evaluatie van de investeringsopbrengst. Authorware-toepassingen zijn makkelijk te ontplooien op het web, op bedrijfsnetwerken en op CD-ROM, en dit met consistente en kwaliteitsvolle resultaten op elk platform.

Macromedia Authorware 6.5 bevat ook ondersteuning voor Macromedia Flash MX, zodat ontwikkelaars inhoud kunnen importeren die werd gecreëerd met de recentste versie van Macromedia Flash. Met de nieuwe XML-parser (automatische ontleder) kunnen ontwikkelaars vloeiend interageren met grote XML-bestanden binnen hun courseware.

Het product is zelfs nog verder uitbreidbaar dan vroeger: ontwikkelaars beschikken over meer dan 35 bijkomende eigenschappen zodat ze nog makkelijker herbruikbare Commands en Knowledge Objects kunnen schrijven. Authorware Application Accessibility combineert Knowledge Objects, Commands, modellen en technieken om ontwikkelaars te helpen courseware af te leveren waarmee ook gehandicapten kunnen werken. Dankzij de ondersteuning voor Windows Media Player kan Authorware 6.5 ASF, ASX, WMV, IVF en alle andere mediatypes afspelen die geschikt zijn voor Windows Media Player. Voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden met Authorware 6.5 bezoekt u http://www.macromedia.com/go/aw65/.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
Macromedia Authorware 6.5 is vanaf einde september downloadbaar vanuit de Macromedia Online Store (http://www.macromedia.com/store/). De update voor gebruikers van Authorware 6 zal ongeveer 220 euro kosten. Nieuwe gebruikers betalen ongeveer 2930 euro. Voor upgrade-informatie en prijssetting vanuit andere producten en versies bezoekt u http://www.macromedia.com/go/aw65upgrade/. De Macromedia eLearning Suite zal eveneens geüpdatet worden met Authorware 6.5. Er zijn speciale licenties voorzien voor onderwijs, overheid en volumeaankopen.

Citaten
Joseph Ganci, Authorware-ontwikkelaar
"Authorware 6.5 ondersteunt elk medium dat je er op loslaat. De gebruikersinterface werd nog maar eens verbeterd om de ontwikkeling te versnellen. Gevorderde gebruikers kunnen gebruik maken van een nog krachtigere scriptingtaal en andere kenmerken waardoor de ontwikkelaars hun output kunnen verbeteren. En wie nog maar pas begint, krijgt het makkelijker dan ooit om nog betere templates, modellen en wizards te creëren."

Ron Lubensky, Authorware-ontwikkelaar
"Authorware blijft schitteren als allerbeste softwarepakket voor de aanmaak van effectieve leertoepassingen voor ondernemingen en overheidsbedrijven. Zijn iconische aanpak en prefab componenten stellen trainers en educatieve ontwerpers in staat om op een snelle manier tekst, media-inhoud en interactiviteit te assembleren. Met de geïntegreerde krachtige scriptingfaciliteiten kunnen softwareontwikkelaars macroachtige hulpprogramma's schrijven die het productieproces automatiseren en stroomlijnen. Dankzij de nieuwe functies van Authorware 6.5 zijn de prototypes en eindversies van mijn toepassingen sneller klaar. En het onderhoud van die toepassingen verloopt makkelijker dan ooit. Ik ben echt in de wolken met Authorware 6.5!"

MACROMEDIA
Macromedia (www.macromedia.com) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich-internettoepassingen die de internetbeleving radicaal zullen verbeteren.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Laureen Dix Tel.: +31/30 750 40 84 Tel : +31/24 396 85 09 E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail: laureen.dix@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com