Dienst uitvoering en toezicht Energie

Persbericht 02-11

Den Haag, 18 september 2002

DTe publiceert consultatiedocument Tarievencode

DTe heeft vandaag een informatie- en consultatiedocument gepubliceerd over de Tarievencode die netbeheerders elektriciteit hanteren bij het bepalen van hun tariefvoorstellen. Het consultatiedocument is de eerste stap van DTe om, aan de hand van ervaringen met de huidige Tarievencode die in 1999 van kracht is geworden, de werking en effecten van de code in kaart te brengen en suggesties voor verbeteringen nader te analyseren.

Marktpartijen worden in het informatie- en consultatiedocument uitgenodigd om vóór 1 november 2002 een schriftelijke reactie te geven op de analyse van DTe. Daarnaast wordt op 14 november 2002 aan partijen de gelegenheid geboden om mondeling te reageren aan de hand van reacties op het consultatiedocument.

DTe zal in december 2002 conclusies aan de hand van de ontvangen reacties voorleggen aan EnergieNed, sectie Netbeheer. EnergieNed dient vervolgens de Tarievencode in overleg met representatieve organisaties te wijzigen. Met ingang van 1 januari 2004 zullen de netbeheerders met de aangepaste Tarievencode gaan werken. Dit valt samen met de start van de tweede reguleringsperiode.

De tekst van het gehele consultatiedocument is vanaf vandaag te vinden op de website van DTe: www.dte.nl.