Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-09-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden welke stomdronken in zijn auto zat. Omstreeks 03.30 uur zagen agenten de automobilist (geg.onbekend) rijden over de Rond West. De man reed slingerend en voerde zijn mistachterlicht. De man kreeg een stopteken maar bleef rustig doorrijden. Op de Kerkewijk kon de politie de man toch aan de kant krijgen. De bestuurder stapte uit en wankelde op zijn benen. De agenten roken bij de man een sterke alcohollucht en werd aangehouden. Op het bureau werkte de man totaal niet mee. Hij gaf zijn naam niet op en wilde niet blazen. Hij werd ingesloten ter ontnuchtering.

Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Bij een weigering van de ademtest zal een verdachte altijd de hoogte mogelijke straf krijgen en zal het rijbewijs worden ingenomen.

Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Agenten zagen de 38-jarige man uit Ede omstreeks 00.40 uur rijden over de Kerkewijk. De man werd gecontroleerd en roken een alcohollucht. Op het bureau blies hij 1.55 promille. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brand in containers

RHENEN- Op dinsdagavond werd er vermoedelijk brand gesticht in een container die stond aan de Nieuwe Veenendaalseweg. Omstreeks 23.50 uur werden brandweer en politie gewaarschuwd vanwege de brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de container al in lichte laaien. De brand werd geblust. De brand is zeer vermoedelijk aangestoken.

Verkeerstoezicht

WIJK BIJ DUURSTEDE- In het centrum van Wijk bij Duurstede werd dinsdagmiddag parkeertoezicht gehouden. In totaal kregen 11 bestuurders een bekeuring omdat ze niet de parkeerschijf goed gebruikten.