Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-09-2002 Persberichten district Lekstroom 10.00 uur

Vuurwerk in woning

NIEUWEGEIN- In een woning aan de Meester J M M Hamerstraat in Nieuwegein heeft de politie zaterdag 13 september bij een huiszoeking een partij van ongeveer 400 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Zondag 14 september meldde de 39-jarige hoofdbewoner zich vrijwillig op het politiebureau. Hij heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is afgevoerd en wordt vernietiging.

Hennepkwekerij ontmanteld

IJSSELSTEIN- Dinsdagmorgen 17 september heeft de politie aan de Baden Powellweg een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een anonieme tip. Na onderzoek bleek er inderdaad sprake te zijn van een illegale hennepkwekerij. In het pand vond de politie bijna 700 hennepplanten. Deze worden vernietigd. De 59-jarige eigenaar, een man uit Utrecht, is aangehouden. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding door alcohol

NIEUWEGEIN Een 60-jarige automobilist uit Nieuwegein is dinsdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt.

De man reed om 14.30 uur over de parkeerplaats van het winkelcentrum Hoogzandveld achteruit de stoep op en ramde vervolgens een geparkeerde personenauto. De gewaarschuwde politie liet de man blazen en deze test bleek positief. Op het bureau bleek bij de ademanalyse dat de bestuurder 2,3 promille alcohol in zijn lichaam had. De man mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.