Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 18-09-2002 17.10 uur Berichten van woensdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto die fietster aanreed opgespoord
ASSEN - De politie in Assen heeft de witte bestelbus opgespoord waarmee maandagmorgen omstreeks 07.25 uur, op de kruising van de Esakkerweg met het Peeloerpad en Kleine Espad, een fietster is aangereden. Na de aanrijding reed de bestuurder door zonder te stoppen en zonder om te kijken naar de gewonde fietster. De 28 jr. fietster uit Assen is met diverse verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Doordat getuigen een goede beschrijving van de bestelbus gaven kon de politie deze opsporen. De bus werd dinsdag aangetroffen in het Leemveld in Assen. De auto is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar, een 28 jr. man uit Assen, was op dat moment niet thuis. Woensdagmorgen legde hij op het politiebureau een verklaring af. Hoewel hij toegeeft daar maandagmorgen gereden te hebben ontkent hij iets gemerkt te hebben van een aanrijding. De man is niet in het bezit van een rijbewijs en onderzocht wordt nog of de auto wel verzekerd is. De politie onderzoekt de zaak verder en is op zoek naar meer getuigen van deze aanrijding.

Bestelbusjes doelwit inbrekers
SMILDE/RUINEN - Autokrakers hadden het in de nacht van dinsdag op woensdag voorzien op bestelbusjes in Smilde in Ruinen. In totaal werden in Smilde vier en in Ruinen twee busjes opgebroken. De werkwijze was hetzelfde (via een raam) en ze hadden het steeds voorzien op het elektrisch gereedschap in deze auto`s. In totaal werd voor vele duizenden euro`s aan cirkelzaken, boormachines, schroefmachines, nietmachines, slijptollen, e.d. gestolen.

Hennepkwekerijen
HOLLANDSCHEVELD - Op de zolder van een woning aan het Hollandscheveldse Opgaande in Hollandscheveld trof de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aan. Er werden 237 planten met de benodigde lampen, ventilatoren en voedingsstoffen in beslag genomen en afgevoerd. De benodigde elektriciteit werd illegaal afgetapt. De 51 jr. bewoner werd inmiddels gehoord door de politie. Rendo verwijderde de elektriciteitsmeter.

RODEN - op de bovenverdieping van een schuur bij een woning aan de Noordhoek in Roden ontmantelde de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij met in totaal ruim 325 planten. Een deel was nagenoeg oogstrijp. Naast de planten werden 26 lampen, 4 filters, 3 pompen, 4 ventilatoren en allerlei ander spul in beslag genomen en afgevoerd. Tegen de 31 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.